Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Pure AOC Chateauneuf du Pape 2021

Domaine La BarrochePure AOC Chateauneuf du Pape 2021

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 15%

Vinet som Jeb Dunnuck har gett 100 p inte mindre än fyra gånger (2005 och 2010 när han var verksam hos Wine Advocat samt 2016 och 2019 under eget namn.)! Druvorna handplockades från en enda vingård med 100-åriga vinrankor som ligger precis där distrikten Grand Pierre, Rayas och Pointu möts. Innan v···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2021

Druvor

Grenache

Smaknotering

En ung men redan nu fantastisk doft och en fyllig smak utan att visa upp en elegans med en sofistikerad bärighet där man bjuds på svarta körsbär, mullbär och skogshallon vilka samsas med kryddiga aromer av mörk choklad och rosmarin samt en blommig touch av rosor och lavendel.

Drickes
2025-2038
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine la Barroche buteljerade sin första årgång 2003 men familjen Barrot, som äger egendomen, flyttade till Chateauneuf-du-pape redan på 1500-talet. De har under århundraderna förvärvat vingårdar i de bästa lägena på högplatån mellan Chateauneuf-du-pape och Courthezon.

Druvorna såldes länge till de bästa negocianterna som tex Guigal och Chapoutier, ända till dess att Julien Barrot, sonen i familjen, kom tillbaka till familjeegendomen efter önologstudier i Montpellier. Julien hade då även arbetat som vinmakare i Australien samt som sommelier i norra England och han visste vilken potential som fanns i de urgamla vingårdarna och var fast besluten att göra vin i världsklass.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig, Robert Parker har bland annat kallat Domaine la Barroche för Chateauneuf-du-papes nya stjärna. "Julien Barrot är kanske den mest passionerade och maniska vinmakare jag träffat, mycket förmodligen på grund av hans ringa ålder och nyvunna förmåga. Han pratar konstant om elegansen han vill uppnå i sin Chateauneuf och om de tre vingårdslägena på vardera en hektar med över hundra år gamla grenachestockar som utgör basen i alla de tre vinerna han producerar, och som också utgör 100 procent av toppvinet Pure. Domaine La Barroche kommer utan tvivel att segla upp som en av de allra hetaste konkurenterna till tronen i Chateauneuf-du-pape."

www.domainelabarroche.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du