Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

Vad tyckte du?

Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14,5%

Äntligen kommer storslagna årgång 2016 från Châteauneuf-du-Pape till butiken. Årgången är redan klassisk och anses vara en av de stora i Rhône eller som WineSpectator skriver "This truly rare vintage is a new benchmark". Det här vinet är gjort på 80 % grenache, 15 % syrah, 5 % mourvèdre från rankor ···

Styckvis

299:-

/flaskaOrd. pris 329:-
Låda (12 st)

299:-

/flaska, totalt 3 588:- Ord. pris 3 948:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2016

Druvor

Mourvèdre, Grenache, Syrah

Smaknotering

Stor, utvecklad doft av röda bär, torkade örter och kryddor och mineral. Smaken är generöst fyllig och härligt varmfruktig med inlindade tanniner och långt, kryddigt avslut. 

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen kommer storslagna årgång 2016 från Châteauneuf-du-Pape till butiken. Årgången är redan klassisk och anses vara en av de stora i Rhône eller som WineSpectator skriver "This truly rare vintage is a new benchmark". Det här vinet är gjort på 80 % grenache, 15 % syrah, 5 % mourvèdre från rankor med en medelålder på ungefär 60 år. Vinet lagras i 10 månader på 228 liters ekfat innan det släpps på marknaden. 2016 räknas till en av de riktigt stora nyare årgångarna från Rhône. Vinet passar utmärkt till kötträtter, vilt och grytor.

Producenten

Château Vaudieu  är en av de äldsta vingårdarna i Châteauneuf du Pape och familjen Bréchet har producerat vin i Rhonedalen i fem generationer. Redan år 1900 vann man sin första guldmedalj i Paris för sin goda kvalitet. De var tidigt ute med att producera kvalitetsvin istället för att koncentrera sig på sina olivodlingar som var vanligt på i början av 1900-talet. Familjen köpte Château Vaudieu i Châteauneuf-du-Pape 1955, Domaine des Bosquets i Gigondas 1963, Château Coulerette i Côtes de Provence 1969 samt flere egendomar i Lirac och Côtes-du-Rhône. Château Vaudieu är ett riktigt slott uppfört 1767 och ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape-appellationen granne med självaste Château Rayas, och här förfogar man över 70 hektar.

http://www.famillebrechet.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du