Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Blain-Gagnard Chassagne-Montrachet Bl. 1. Cru Morgeot 2020
Våra kunder tycker

Domaine Blain-GagnardChassagne-Montrachet Bl. 1. Cru Morgeot 2020

Frankrike, Chassagne-Montrachet, 750 ml, 13,5%

Ny årgång i butiken från hyllade 2020: Chassagne-Montrachet Blanc 1. Cru Morgeot från Domaine Blain-Gagnard. Chassagne-Montrachet utgör tillsammans med Meursault och Puligny-Montrachet den berömda treklöver som bildar Côte des Blancs (den vita sluttningen). Côte des Blancs är känt för att ge några a···

Styckvis

1 075 kr

/flaska
Låda (6 st)

6 450 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Ljusgul färg. Nyanserad, floral, något stängd doft, med lätta toner av persika, vita blommor och citrus. Fräsch och frisk, medels fyllig smak med fin syra, toner av citrus, persika och en finstämd mineralitet. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine Blain-Gagnard bildades när Jean-Marc Blain gifte sig med Claudine Gagnard, dotter till Jacques och Josèphe Gagnard och barnbarn till Edmond Delagrange, vilket resulterade i en förening genomsyrad av det burgundiska arvet. Duon får idag även hjälp av sin son Marc-Antonin, som har återvänt Frankrike efter att ha tillbringat studietid i australiska och Nya zeeländska vingårdar.

Arbetet genomsyras av noggrannhet och integritet, i allt från arbetet i vingården med vinstockar av olika ålder till valet av ekfat och tunnbindare. Man använder cirka 15% nya fat till sina premier cru och enklare viner, medan man till sina grand crus använder  30% ny ek (Allier).

Vinerna finns i ett ytterst begränsat utbud och är mycket koncentrerade. Kombinationen av både äldre och yngre vinstockar resulterar i viner som är kraftfulla, men samtidigt subtila nog att aldig bli burdusa.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du