Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Blain-Gagnard Chassagne-Montrachet 1 Cru Clos St Jean Blanc 2019
Våra kunder tycker

Domaine Blain-GagnardChassagne-Montrachet 1 Cru Clos St Jean Blanc 2019

Frankrike, Chassagne-Montrachet, 750 ml, 13,5%

Chassagne-Montrachet 1 Cru Clos St Jean Blanc från Domaine Blain-Gagnard. Chassagne-Montrachet utgör tillsammans med Meursault och Puligny-Montrachet den berömda tewklöver som bildar Côte des Blancs (den vita sluttningen). Côte des Blancs är känt för att ge några av Burgunds bästa vita viner på Char···

Styckvis

1 095 kr

/flaska
Låda (6 st)

6 570 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Gul färg. Härligt koncentrerad, fruktig doft med mogna toner av persika och aprikos. Intensiv, ganska mogen smak som balanseras av en fin syra. Toner av mogen frukt åt det mer tropiska, aprikos och persika och en finstämd mineralitet.

Drickes
2023-2029
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine Blain-Gagnard bildades när Jean-Marc Blain gifte sig med Claudine Gagnard, dotter till Jacques och Josèphe Gagnard och barnbarn till Edmond Delagrange, vilket resulterade i en förening genomsyrad av det burgundiska arvet. Duon får idag även hjälp av sin son Marc-Antonin, som har återvänt Frankrike efter att ha tillbringat studietid i australiska och Nya zeeländska vingårdar.

Arbetet genomsyras av noggrannhet och integritet, i allt från arbetet i vingården med vinstockar av olika ålder till valet av ekfat och tunnbindare. Man använder cirka 15% nya fat till sina premier cru och enklare viner, medan man till sina grand crus använder  30% ny ek (Allier).

Vinerna finns i ett ytterst begränsat utbud och är mycket koncentrerade. Kombinationen av både äldre och yngre vinstockar resulterar i viner som är kraftfulla, men samtidigt subtila nog att aldig bli burdusa.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du