Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Rosé de Riceys 2018

Champagne BoizelRosé de Riceys 2018

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Rosé de Riceys är något så speciellt som ett stilla rosévin som görs av pinot noir druvor som växer i tre byar i kommunen Les Riceys i departementet Aube i Champagne. Kommunen är del av Côte des Bars och är den enda som är tillåten att producera stilla rosévin i Champagne. Av kommunens 866 hektar så ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Stor fruktig doft av röda bär, körsbär, kvittenmarmelad violer och hasselnöt. Här är det ingen tvekan om att det är just pinot noir i glaset. Smaken är fyllig för en rosé som bjuder på en frisk syra och en fräsch fruktighet med en mycket fin och delikat tanninstruktur.  Med sina aromer, sin textur och lagringspotential ligger Rosé de Riceys nära ett lättare rött vin i stilen.

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rosé de Riceys är något så speciellt som ett stilla rosévin som görs av pinot noir druvor som växer i tre byar i kommunen Les Riceys i departementet Aube i Champagne. Kommunen är del av Côte des Bars och är den enda som är tillåten att producera stilla rosévin i Champagne. Av kommunens 866 hektar så är det endast 200 som är dedikerade till att producera Rosé des Riceys, vilket således innebär att det bara produceras i små volymer av några få producenter, varav Champagne Boizel är en, och du hittar sällan dessa viner utanför Frankrike. Boizels totala produktion för årgång 2018 var 1 794 flaskor där varje flaska är numrerad. 

Druvorna plockas och sorteras för hand. Därefter placeras druvorna i stålfria tankar för en kort skalmacerering och jäsning. Macereringen övervakas mycket noga då dess längd är helt avgörande för att få fram de rätta nyanserna av röd frukt och mandel.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du