Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Joyau de France 2008
Våra kunder tycker

Champagne BoizelJoyau de France 2008

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Champagne från fantastiska årgången 2008. Joyau de France är tillverkad uteslutande av Premier- och Grand Cru-druvor. Pinot noir-druvor från Mailly, Cumières och Chigny-les-Roses och chardonnay-druvor från Avize, Chouilly och Vertus och för 2008 så är fördelningen 55% pinot noir och 45% chardonnay ···

Styckvis

929 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 574 kr

Årgång

2008

Smaknotering

Doften bjuder på ett brett utbud av eleganta, generösa fint balanserade inslag av mandel, kanderad apelsin och brioche. Smaken är komplex med en vacker intensitet, stödd av en silkeslen och raffinerad textur och levererar de eleganta konditoritonerna som doften utlovade. Aromernas rikedom kombineras med en delikat och fyllig fräschör i den en långa och bländande avslutnigen.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
94p 94 p "Palate is packed with orchard fruits."

Elegant citrusy nose. Palate is packed with orchard fruits. Taut and mineral with a well-judged dosage and long, salty finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Champagne från fantastiska årgången 2008.

Joyau de France är tillverkad uteslutande av Premier- och Grand Cru-druvor. Pinot noir-druvor från Mailly, Cumières och Chigny-les-Roses och chardonnay-druvor från Avize, Chouilly och Vertus och för 2008 så är fördelningen 55% pinot noir och 45% chardonnay där 10% av blenden har lagrats på ekfat.

Endast första pressjuice används för att tillverka denna mycket fantastiska champagne och efter 12 års lagring i flaskan med sin jästfällning tillsattes endast en låg dos dosage för framhäva typiken för detta fantastiska år.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du