Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Joyau de France 2000
Våra kunder tycker

Champagne BoizelJoyau de France 2000

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Rikedomen i årgången 2000 uttrycks genom valet av de Grand och Premier Cru-druvor, som erbjuder en vacker mognad och en exceptionell intensitet trots ett väldigt varierande väder under år 2000. Som alltid för Boizel Champagnes är det endast den första pressen som användes. Efter tolv år på flaska me ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2000

Smaknotering

Härlig mognad i doften med subtilt fruktiga toner av ananas, gul periska och aprikoser samt en nyans av rostat bröd. Smaken bjuder på en pigg syra som snyggt balanserar upp fruktigheten som ackompanjeras med vackert kryddiga och nötiga nyanser av mandel, hasselnöt och kanel. Allt detta flätas ihop på ett exeptionellt sätt i den läckra och långa eftersmaken.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
7 g/l

Så tycker experterna

WineEnthusiast
94p 94 p "A beautiful wine that is ready to enjoy now."

Aged for 15 years on its lees, this mature Champagne is toasty, shedding its bright fruitiness while gaining a richer, more developed and nuanced character. Almonds and spice are partnered with intense acidity, resulting in a beautiful wine that is ready to enjoy now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rikedomen i årgången 2000 uttrycks genom valet av de Grand och Premier Cru-druvor, som erbjuder en vacker mognad och en exceptionell intensitet trots ett väldigt varierande väder under år 2000. Som alltid för Boizel Champagnes är det endast den första pressen som användes. Efter tolv år på flaska med sin jästfällning i Boizels källare under Avenue de Champagne tillsattes en låg dos av dosage för att bevara den naturliga balansen och finesserna i aromerna.

 

Fördelningen mellan druvsorterna är 65% pinot noir och 35% chardonnay (varv 10% var fatlagrad). 

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du