Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Grand Vintage 2013

Champagne BoizelGrand Vintage 2013

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan producera subtila viner med en lång lagringspotential. Trots hårda väderförhållanden gynnades vinstockarna 2012 ett vackert sommarsolsken som gjorde det möjligt för dem att mogna. Blandningen är gjord av 60% pinot noir, 40% chardonnay. Efter butelje ···

Styckvis

699 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 194 kr

Årgång

2013

Smaknotering

    Fruktig och kraftfulla doft med finessrika aromer av kanderad citrus, persika och aprikos med toner av honung och brioche.   Smaken är djup, rund och silkeslen med en raffinerad textur där det fruktiga som doften levererade kompletteras med nyanser av brioche, akaciahonung, kryddor och nötter samt en liten toucjh av salmiak.   Den mineraliska finishen är lätt och stretchar med en fin beska förlängd av en syra och uppiggande ram.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan producera subtila viner med en lång lagringspotential. Trots hårda väderförhållanden gynnades vinstockarna 2012 ett vackert sommarsolsken som gjorde det möjligt för dem att mogna.

Blandningen är gjord av 60% pinot noir, 40% chardonnay.

Efter buteljering så har denna årgång av Grand Vintage lagrats på sin jästfällning under 8 år för en långsam utveckling av sin fulla potential.

En komplex champagne med mycket smak!

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du