Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Grand Vintage 2009

Champagne BoizelGrand Vintage 2009

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

2009 inleddes med en torr och kall vinter för att sedan följas upp av en rengtyngd vår. Det relativt svala vädret höll i sig ända fram till augusti då det blev rejält varmt och torrt. Detta gav druvor av en mycket hög kvalité och med en hög syra. För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan prod ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Smaknotering

Doften visar upp intensiva toner av mogna apelsiner, mandelmassa och brioche och mineral. Smaken är underbart komplex och det som avslöjades i doften kommer igen och kompletteras med en härlig syra som hänger kvar länge i eftersmaken.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

WineEnthusiast
94p

With some good maturity as well as crisp acidity, this balanced wine is at its peak. A blend of all three of the main Champagne grapes, it is complete and full in the mouth, with a mousse that melds easily into the fruitiness.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2009 inleddes med en torr och kall vinter för att sedan följas upp av en rengtyngd vår. Det relativt svala vädret höll i sig ända fram till augusti då det blev rejält varmt och torrt. Detta gav druvor av en mycket hög kvalité och med en hög syra. För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan producera subtila viner med en lång lagringspotential. Blandningen är gjord av 40% chardonnay, 45% pinot noir och 15% pinot meunier. Efter buteljering så har denna årgång av Grand Vintage lagrats på sin jästfällning under 9 år för en långsam utveckling för att utveckla sin fulla potential. En komplex champagne med mycket smak. 

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du