Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Brut Reserve, Blanc de Blancs & Blanc de Noirs + Champagne Stopper + Trälåda
Våra kunder tycker

Champagne BoizelBrut Reserve, Blanc de Blancs & Blanc de Noirs + Champagne Stopper + Trälåda

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Tillsammans med Champagne Boizel har vi satt ihop en unik trälåda med tre flaskor champagne som viasr upp de tre stilarna i regionen. Det är en Brut Réserve som är en blanding på de tre stora druvorna pinot noir, pinot meunier och chardonnay och en Blanc de Blancs och en Blanc de Noirs som i detta f···

Låda (3 st)

1 557 kr

Smaknotering

Boizel Brut Réserve, 12%

Denna cuvee erhålls genom en blandning av de tre klassiska druvsorterna i Champagne: Chardonnay - blommig bukett och ren elegans, Pinot Noir - finess och struktur - samt Pinot Meunier - fin fruktighet och mjukhet.

Druvorna kommer från cirka 30 av de bästa Champagne Crus (byarna) och det är uteslutande den första pressen som används. Stilla viner (vins clairs) från året blandas med 30% reservvin från de två tidigare årens skördar.

 

 

Boizel Blanc de Blancs, 12%

Boizels viner är kända för att vara smakrika och prisvärda viner och den brittiske champagnekännaren Tom Stevenson håller Boizels Blanc de Blancs som den mest undervärderade i hela Champagne och att det bara är en tidsfråga innan de blir mer kända. Denna Blanc de Blancs är en blandning av Premier och Grand Crus från Côte des Blancs. Varje Cru bidrar med sin unika specialitet: Chouilly med de mycket blommiga tonerna, Le Mesnil sur Oger med sin härliga mineralitet, Cramant med kraft och elegans och Vertus med en finstämd frukt. Det här är stor "chardonnay" som utvecklar sin fulla potential under den långa mognadsprocessen och visar upp en underbar krämig finess, stor fräschör och elegant mineralitet.

4 års lagring med sin jästfällning och 40% är "vin de reserve" dvs. vin sparat från tidigare bra årgångar som används för att ge vinet en större komplexitet.

 

 

Boizel Blanc de Noirs, 12,5%

Ren pinot och Boizels Non Vintage Bland de Noirs. Druvorna kommer uteslutande från några av de bästa grand cru-byarna för just Pinot Noir i Champagne - Mareuil sur Ay, Cumières, Mailly, les Riceys m.fl. Det märks i frukten som är grundmaterialet i det här vinet soch om när det väl fått tre år på jästfällningen visar upp en anmärkningsvärd rikedom och struktur samt en fantastisk elegans. En perfekt champagne för de tillfällen då du behöver ett lite kraftigare bubbel. Perfekt till kraftigare fiskrätter eller hummer!

 

 

Boizel Champagne Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas champagne utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned bygeln för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp bygeln och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med champagne!

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du