Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Laurent Blanc de Blancs 2008

Jean LaurentBlanc de Blancs 2008

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

2008 är en fantastisk årgång i Champagne och kanske den bästa på hela 2000-talet. Året förenar en underbar frukt med fräschör och lagringspotential. Här har vi årgången hos en av våra mest uppskattade Champagneproducenter, Jean Laurent, som gör odlarchampagne enligt ekologiskt hållbara principer och ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2008

Smaknotering

Stor, generös och mogen doft med toner av röda äpplen, marzipan, nötter, bakat bröd och vanilj. Smaken är torr, frisk och gräddig med krämig mousse. 

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2008 är en fantastisk årgång i Champagne och kanske den bästa på hela 2000-talet. Året förenar en underbar frukt med fräschör och lagringspotential. Här har vi årgången hos en av våra mest uppskattade Champagneproducenter, Jean Laurent, som gör odlarchampagne enligt ekologiskt hållbara principer och valde att släppa sin årgångschampagne från 2008 senare än de flesta andra i Champagne. Resultatet ett riktigt klassvin för en mycket rimlig peng. Passar som aperitif och blir fantaastisk till rätter med skaldjur, fisk eller fågel.

Producenten

Jean Laurent producerar ekologisk Champagne i byn Celles-sur-Ource i den sydliga delen av Champagne som kallas Aube. Egendomen är en så kallad récoltant-manipulant - eller "odlarchampagne producent". Det innebär att man inte bara äger marken och odlar druvorna utan också sköter hela processen fram till det färdiga vinet (till skillnad från de stora champagnehusen som ofta köper in druvor från olika odlare). Det gör att man kan ha en mer personlig och total kontroll över hela processen från druva till dess att vinet släpps på marknaden. 

Fokus är på terroir - det vill säga det uttryck som jordmån, mikroklimat och druvsort ger champagnerna. I dag har Jean Laurent omkring 39 hektar vingårdsareal - 30 ha planterade med pinot noir och 9 ha planterade med chardonnay. Jordmånen liknar de kritrika jordar som återfinns i Chablis exempelvis. Aube är definitivt pinot noir-land och flaggskeppet i vinproduktionen är givetvis deras Blanc de Noirs.

Instegsvinerna - Non Vintage Blanc de Noirs, Blanc de Blancs och Rosé - görs normalt på tre olika årgångar och får minst tre års lagring på jästfällningen innan vinet släpps på marknaden. Årgångsvinerna görs bara under riktigt bra år och brukar släppas först efter 10 års lagring. 

http://www.champagne-jean-laurent.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du