Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Roy-Prevostat & Fils Chablis Premier Cru Vaillon 2003

Roy-Prevostat & FilsChablis Premier Cru Vaillon 2003

Frankrike, Chablis Premier Cru, 750 ml, 13%

Vaillon är en av de klassiska Premier Cru-vingårdarna i Chablis och ligger mellan Montmains och Côtes de Lechet. Det är också ett av de vinerna som verkar mogna långsammast av Daniel-Etienne Defaixs Chablisviner - och det är därför han väljer att släppa sin 03:a nu - nästan 20 år efter skörden (vi h ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2003

Smaknotering

Storslagna toner i doften av konserverad citrus och gula trädgårdsfrukter med subtila nyanser av hasselnötter, mandel och fat. Här finns också inslag av röda äpplen och blommor.  Vinet bjuder på en smakexplosion med rika aromer och en fyllig och överdådig textur som erbjuder en stor potential för intressanta kulinariska matchningar. Här finns ananas, röda äpplen, mineral, haselnötter, mandel och blommor. Lång komplex eftersmak. 

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vaillon är en av de klassiska Premier Cru-vingårdarna i Chablis och ligger mellan Montmains och Côtes de Lechet. Det är också ett av de vinerna som verkar mogna långsammast av Daniel-Etienne Defaixs Chablisviner - och det är därför han väljer att släppa sin 03:a nu - nästan 20 år efter skörden (vi har även hans Vaillons 2010 som känns väldigt ung i sammanhanget).

Jordmånen i vingården med sydostsluttning består av "Kimmeridgien Marl" med järnrikt grus på ytan. Endast den bästa musten från pressningen används vilken får genomgå alkoholjäsning med naturlig jäst vid 18 °C under 3 veckor då även malolaktisk jäsning är uppnådd. Vinet får sedan ligga med sin jästfällning vilken rörs om varje månad under 18 månader.Detta för att koncentrera aromerna, ge vinet mer fethet och enzymatiska egenskaper för en lång lagring.

Det här är ett vin som lockar med nästan tropisk sensuell frukt med inslag av hasselnötter, mandel, mogen citrus, ananas och röda äpplen. OBS! Viss flaskvariation kan förekomma då vinet snart är 20 år!

Producenten

Roy-Prevostat & Fils är en anrik vinproducent från Bourgogne, Frankrike, med en historia som sträcker sig mer än 200 år tillbaka i tiden. Företaget grundades 1815 och har sedan dess varit dedikerat till att producera högkvalitativa viner med en stark känsla av terroir.

Roy-Prevostat & Fils har en imponerande vingård som sträcker sig över mer än 18 hektar i hjärtat av Bourgogne. Deras viner är gjorda på druvor som växer i några av de mest eftertraktade områdena i regionen, inklusive Gevrey-Chambertin, Chablis och Côte de Beaune.

Företagets filosofi bygger på att ta till vara på naturens gåvor och att följa traditionella metoder för vinframställning. De använder sig av ekologisk och hållbar odling, och låter druvorna mogna i sin egen takt för att uppnå den bästa möjliga kvaliteten. Vinerna görs enligt gamla metoder och får mogna på ekfat under en längre tid, vilket ger dem en unik och välbalanserad smak.

Roy-Prevostat & Fils erbjuder ett brett sortiment av viner, inklusive röda, vita och roséviner. Deras viner har vunnit flera utmärkelser och prisats av vinexperter över hela världen.

Företaget leds idag av den sjunde generationen av familjen Roy-Prevostat, som fortsätter att förvalta traditionerna och passionen för vinproduktion som har gått i arv i generationer. Med deras kunskap, erfarenhet och kärlek till vinproduktion, är Roy-Prevostat & Fils en av de mest respekterade vinproducenterna i Bourgogne, Frankrike och i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du