Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Roy-Prevostat & Fils Chablis Premier Cru Les Lys 2010

Roy-Prevostat & FilsChablis Premier Cru Les Lys 2010

Frankrike, Chablis Premier Cru, 750 ml, 13%

Les Lys är ett "climat" eller en mindre del av premier cru-vingården Vaillons och den brukar jämföras med Côte de Lechet. Vingården exponeras åt nordöst vilket ger den ett lite svalarae och mer långsamtväxande uttryck och det ger också viner med en tydlig elegant mineralitet i doft och smak. Jordmån ···

Styckvis

449 kr

/flaska
Låda (12 st)

5 388 kr

Årgång

2010

Smaknotering

Koncentrerad doft med tydligt fruktiga och kryddiga toner av citrus, rökig mineralitet, bivax, blommor med fina nöttoner (hasselnötter) och brödighet. Smaken är fyllig med en läcker fruktighet som bärs fram av en pigg syra som lägger grunden till den långa och mineralrika avslutningen. 

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Lys är ett "climat" eller en mindre del av premier cru-vingården Vaillons och den brukar jämföras med Côte de Lechet. Vingården exponeras åt nordöst vilket ger den ett lite svalarae och mer långsamtväxande uttryck och det ger också viner med en tydlig elegant mineralitet i doft och smak. Jordmånen i vingården med består av "Kimmeridgien Marl" med järnrikt grus på ytan. Endast den bästa musten från pressningen används vilken får genomgå alkoholjäsning med naturlig jäst vid 18 °C under 3 veckor då även malolaktisk jäsning är uppnådd.

Vinet får sedan ligga med sin jästfällning vilken rörs om varje månad under 18 månader.

Detta för att koncentrera aromerna, ge vinet mer fethet och enzymatiska egenskaper för en lång lagring.

Producenten

Roy-Prevostat & Fils är en anrik vinproducent från Bourgogne, Frankrike, med en historia som sträcker sig mer än 200 år tillbaka i tiden. Företaget grundades 1815 och har sedan dess varit dedikerat till att producera högkvalitativa viner med en stark känsla av terroir.

Roy-Prevostat & Fils har en imponerande vingård som sträcker sig över mer än 18 hektar i hjärtat av Bourgogne. Deras viner är gjorda på druvor som växer i några av de mest eftertraktade områdena i regionen, inklusive Gevrey-Chambertin, Chablis och Côte de Beaune.

Företagets filosofi bygger på att ta till vara på naturens gåvor och att följa traditionella metoder för vinframställning. De använder sig av ekologisk och hållbar odling, och låter druvorna mogna i sin egen takt för att uppnå den bästa möjliga kvaliteten. Vinerna görs enligt gamla metoder och får mogna på ekfat under en längre tid, vilket ger dem en unik och välbalanserad smak.

Roy-Prevostat & Fils erbjuder ett brett sortiment av viner, inklusive röda, vita och roséviner. Deras viner har vunnit flera utmärkelser och prisats av vinexperter över hela världen.

Företaget leds idag av den sjunde generationen av familjen Roy-Prevostat, som fortsätter att förvalta traditionerna och passionen för vinproduktion som har gått i arv i generationer. Med deras kunskap, erfarenhet och kärlek till vinproduktion, är Roy-Prevostat & Fils en av de mest respekterade vinproducenterna i Bourgogne, Frankrike och i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du