Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Roy-Prevostat & Fils Chablis Premier Cru Côte de Léchet 2009

Roy-Prevostat & FilsChablis Premier Cru Côte de Léchet 2009

Frankrike, Chablis Premier Cru, 750 ml, 13%

Ännu en Premier Cru med ålder från Daniel-Etienne Defaix. Den mycket branta (38%) sydostsidan av den berömda Côte de Léchet uttrycker väl dess terroir och dess mineralitet som är så typisk för Chablis. Här mognar druvorna fort och är bland de tidigaste att skördas. Jordmånen består av "Kimmeridgien ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Smaknotering

Koncentrerad doft med toner av citrusolja, bivax och ostronskal samt en nyans av honung. Här finns också inslag av blommor ohc hasselnötter.  Smaken bjuder på en läcker fyllighet och en frisk syra som skapar grunden till den långa eftersmaken som visar upp en tydlig miniralitet. Vinet har en kropp som skvallrar om en varm årgång men frukten är fräsch ohc mineralig. Lång komplex eftersmak. 

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Roy-Prevostat & Fils är en anrik vinproducent från Bourgogne, Frankrike, med en historia som sträcker sig mer än 200 år tillbaka i tiden. Företaget grundades 1815 och har sedan dess varit dedikerat till att producera högkvalitativa viner med en stark känsla av terroir.

Roy-Prevostat & Fils har en imponerande vingård som sträcker sig över mer än 18 hektar i hjärtat av Bourgogne. Deras viner är gjorda på druvor som växer i några av de mest eftertraktade områdena i regionen, inklusive Gevrey-Chambertin, Chablis och Côte de Beaune.

Företagets filosofi bygger på att ta till vara på naturens gåvor och att följa traditionella metoder för vinframställning. De använder sig av ekologisk och hållbar odling, och låter druvorna mogna i sin egen takt för att uppnå den bästa möjliga kvaliteten. Vinerna görs enligt gamla metoder och får mogna på ekfat under en längre tid, vilket ger dem en unik och välbalanserad smak.

Roy-Prevostat & Fils erbjuder ett brett sortiment av viner, inklusive röda, vita och roséviner. Deras viner har vunnit flera utmärkelser och prisats av vinexperter över hela världen.

Företaget leds idag av den sjunde generationen av familjen Roy-Prevostat, som fortsätter att förvalta traditionerna och passionen för vinproduktion som har gått i arv i generationer. Med deras kunskap, erfarenhet och kärlek till vinproduktion, är Roy-Prevostat & Fils en av de mest respekterade vinproducenterna i Bourgogne, Frankrike och i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du