Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Servin Chablis Premier Cru Butteaux 2018

Domaine ServinChablis Premier Cru Butteaux 2018

Frankrike, Chablis Premier Cru, 750 ml, 13%

Butteaux är en av de abasolut bästa Premier Cru-vingårdarna i Chablis och ligger sydväst som självar byn Chablis. Den är en del av den större Montamins och angränsar en annan mytisk vingård - Fôrets - och ger viner med en lite fetare frukt och härlig komplexitet. Servins Butteaux kommer från 0.58 he ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Inbjudande doft med aromer av gula äpplen, krita, stenfrukt och citrus. Smaken är torr med markerad syra i ung och fruktig stil. Eftersmaken är mycket lång med balanserad fruktkaraktär.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Vinous
93p 91-93 p "This is an especially generous, exotic style, and yet the 2018 was done entirely in steel."

The 2018 Chablis Butteaux 1er Cru is rich and ample in feel, with plenty of textural resonance that envelops a core of apricot, passion fruit, peach, lemon confit, vanillin and white flowers. Medium in body and supple, the 2018 offers quite a bit of immediacy. This is an especially generous, exotic style, and yet the 2018 was done entirely in steel.

-- Antonio Galloni

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Butteaux är en av de abasolut bästa Premier Cru-vingårdarna i Chablis och ligger sydväst som självar byn Chablis. Den är en del av den större Montamins och angränsar en annan mytisk vingård - Fôrets - och ger viner med en lite fetare frukt och härlig komplexitet. Servins Butteaux kommer från 0.58 hektar med rankors vars medelålder är 37 år. Druvorna skördas för hand. 100 % av vinet jäses och lagras på ståltankar. Passar utmärkt till fisk och skaldjur - både att spara eller för direkt konsumtion.

Premier Cru Chablis från Winefinderfavoriten Servin. Sympatiske François Servin har Chablis i blodet. Hans familj har funnits i Chablis sedan 1640 och han själv började skolas in i familjeföretaget av sin farfar som 14-åring när han förlorade sin far. François är en analyserande man som varsamt experimenterat fram hur hans 32 hektar vingårdar skall behandlas. Vissa får fatbehandling medan andra lagras på ståltank - allt utifrån vad som blir bäst för det enskilda läget. 

Producenten

Familjen Servin är en av de mest klassiska domänerna i Chablis. De har ägt vinmarker och gjort vin här sedan 1547 och kanske ännu längre tillbaka. Det är kanske inte så konstigt att de ofta beskrivs som en ”traditionalisterna” i området. Trots det har man förnyat sig och bland annat anammat mer hållbara metoder i vingårdarna. Vinerna man gör är strama, eleganta och ämnade för lång lagring. Klassisk Chablis alltså.

Idag förfogar man över 32 hektar och 85 procent av produktionen går på export. Montee de Tonnerre är tillsammans med Vaillons husets bästa Premier Cru. Man äger även delar på fyra av de sju Grand Cru fälten (Blanchots, Les Preuses, Bougros och Les Clos). Alla vingårdar skördas för hand och druvorna från olika lägen vinifieras separat med en blandning av traditionella och moderna tekniker. 

 

Nyligen har Domaine Servin utökat sina ägor med några få hektar i två andra berömda premier cru-vingårdar: Vaucoupin och Mont de Milieu.

http://www.axel-technologies.com/servin/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du