Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Chablis 1er Cru Beauroy 2017

La ChablisienneChablis 1er Cru Beauroy 2017

Frankrike, Chablis Premier Cru, 750 ml, 13%

Beauroy ligger på den vänstra stranden av Serein i kommunen Chablis och Beine med en sydostlig exponering. Jordmånen består av kimmeridgian (lerkalksten) och planteringstätheten på vinstockarna som har en snittålder på 25 år är 5 500-6 500 vinstockar/hektar   Vinet har genomgått alkohol- och malol···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Doften levererar toner av vit och torkad frukt och en fin nyans av vanilj. Smaken är fyllig och rund där de köttiga frukterna visar upp sig i storartad stil och som balanseras upp av en bra syrlighet och en mineralton som blir än mer framträdande av ordentlig luftning.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "The palate has a very composed and fresh core"

Some gently flinty aromas here with lemons and limes, as well as wet stones. The palate has a very composed and fresh core of ripe peaches and melon, as well as grapefruit.

Vinous
90 p "The Beauroy is arguably the most accessible of these 1er Crus for near-term drinking."

The 2017 Chablis Beauroy 1er Cru is soft, open-knit and quite inviting. Pear, baked apple, spice and white pepper add character to this pretty, mid-weight 1er Cru. The Beauroy is arguably the most accessible of these 1er Crus for near-term drinking.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du