Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Rully Blanc - La Bergerie 2019

Albert SounitRully Blanc - La Bergerie 2019

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 12,5%

La Bergerie är en 0,16 ha "lieu-dit" (ett fransk namn för en liten geografisk plats med unika förutsättningar), belägen på platån söder om Rully, med en vacker utsikt över Chateau de Rully. La Bergerie ligger på i ett ostligt läge som gränsar till Rully premiere cru-vingården Meix Cadot. Vingården ···

Styckvis

449 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 694 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Doften bjuder på delikata toner av persika, gult päron och vita blommor med en fin touch av vanilj. Smaken har en fin fyllighet där det som doften bjöd på får sällskap av en krämig nyans som tillsammans den välbalanserade syran ger ett en lång och harmonisk eftersmak som visar upp en vacker miniralitet.

Drickes
2023-2029
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

La Bergerie är en 0,16 ha "lieu-dit" (ett fransk namn för en liten geografisk plats med unika förutsättningar), belägen på platån söder om Rully, med en vacker utsikt över Chateau de Rully.

La Bergerie ligger på i ett ostligt läge som gränsar till Rully premiere cru-vingården Meix Cadot. Vingården skördas av vårt eget team. La Bergerie betyder direktöversatt "fårstuga" och syftar på en stuga som placerades på denna bit mark redan på medeltiden.

 

Samtliga druvor är skördade och sorterade för hand och vinet är till 100% med inhemsk jäst, jäst i fat av fransk ek, varav cirka 20% är nya. Detta följs av en malolaktiska jäsning och mognaden i kontakt med sin fina jästfällning under 10 månader. För att ge vinet mer kropp och textur så utför man batonnage när vinmakarna anser att vinet kan dra nytta av det

Därefter tillbringar vinet 2 månader i ståltankar för att sedimentera innan det buteljeras utan filtrering.

Producenten

Albert Sounit är en egendom som ligger i Rully och Buxy i Côte Chalonnaise och som producerar Crémant de Bourgogne och vita och röda viner på Aligoté, Chardonnay och Pinot Noir.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Den nuvarande Domainens hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Familjen Sounit tog över 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig négociant i området som inte ägde så mycket mark.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. 

De nya ägarna trodde stenhårt på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – och att det inte finns någon anledning till varför vinbönderna och egendomarna i Côte Chalonnaise skulle kunna producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vinkällaren”, som Knud uttrycker det.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med stora investeringar i vingårdar, vinkällare och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005. Idag är Albert Sounit en egendome med 16,5 ha vinmark och med vingårdar i Rully, Mercurey och Montagny. Dessutom har man långtidskontrakt med en mängd odlare på upp till 10 hektar i området. 

Idag buteljeras alla viner under Albert Sounit (Bernollin kommer inte att finnas kvar som egen etikett). 

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du