Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Mercurey - Vieilles Vignes 2019

Albert SounitMercurey - Vieilles Vignes 2019

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 13%

Druvorna kommer från 3 olika vingårdar - alla belägna på östra eller södra sidan av Montaigu-berget i södra delen av Mercurey. Jordmånen är hård kalksten med ett relativt högt innehåll av lera, vilket ger idealiska förhållanden för pinot noir för att producera fylliga viner med en potential för lagr ···

Styckvis

429 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 574 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Intensiv doft av mörk frukt, bigarråer och svarta vinbär med kryddiga nyanser av mocka, choklad och svartpeppar. Smaken är generöst fruktig och komplex med mjuka tanniner med en lång eftersmak.

Drickes
2023-2029
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna kommer från 3 olika vingårdar - alla belägna på östra eller södra sidan av Montaigu-berget i södra delen av Mercurey. Jordmånen är hård kalksten med ett relativt högt innehåll av lera, vilket ger idealiska förhållanden för pinot noir för att producera fylliga viner med en potential för lagring.

Cirka 50% av druvorna kommer från "En Boussoy"-vingård som ligger i en ostlig slutning och endast separerade från premier cru-läget "Clos de Montaigus" med ett hjulspår. Vinstockarna här har en ålder på mer än 70 år.

Även "Le Cray" har ett ostligt läge och gränsar till premier cru-läget "Clos de Paradis". Här har vinstockarna en ålder på runt 45 år.

Det tredje läget är "Les Vignes Blanches" - en sydslutning med 70 till 80 år gamla vinstockar. Namnet hänvisar till den lätta jorden, dominerad av kalksten.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du