Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Maison Noble Saint Martin Chateau Maison Noble Saint Martin 2019

Chateau Maison Noble Saint Martin Chateau Maison Noble Saint Martin 2019

Frankrike, Bordeaux Supérieur, 750 ml, 14,5%

Lagringståliga viner behöver inte kosta skjortan! När vi nyligen provade igenom ett tiotal prisvärda bordeauxviner från toppårgången 2018 och 2019 så var en av de klara vinnarna Chateau Maison Noble Saint Martin 2019. Druvorna växer på 25 år gamla vinrankor som står i en jordmån bestående av kalks ···

Styckvis

169:-

/flaskaOrd. pris 199:-
Låda (12 st)

169:-

/flaska, totalt 2 028:- Ord. pris 2 388:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2019

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Doften är klassisk och fruktdriven med nyanserade inslag av smultron, jordgubbar, mocca, läder och ceder. Smaken har årgågens härliga koncentrerade frukt och silkiga integrerade tanniner och inslag av svarta vinbär, löv, ceder/blyerts och kryddor. Välbalanserad eftersmak.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Decanter
94 p "Decanter World Wine Awards"

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Lagringståliga viner behöver inte kosta skjortan!

När vi nyligen provade igenom ett tiotal prisvärda bordeauxviner från toppårgången 2018 och 2019 så var en av de klara vinnarna Chateau Maison Noble Saint Martin 2019.

Druvorna växer på 25 år gamla vinrankor som står i en jordmån bestående av kalksten och lera. Vinet är framställt genom traditionell vinifiering på tankar av rostfritt stål och betong utrustade med termoreglering. Därefter genomgår det blivande vinet en malolaktisk jäsning följt av en varm skalmaceration.

Den slutliga blandningen är gjord av viner som legat i kar och på fat.

Årlig produktion är ca 200.000 flaskor.

Producenten

Chateau Maison Noble Saint Martin är ett antikt slott från 1400-talet, omgivet av vinstockar. Slottet förstördes under den franska revolutionen och återuppbyggt under 1800-talet och har totalrenoverats för att ge det tillbaka sin autenticitet och storhet.

Fastigheten täcker en total yta på 115 hektar i hjärtat av ENTRE DEUX MERS och man producerar viner från AOC Bordeaux Rouge, Bordeaux Supérieur, Bordeaux Rosé och Entre Deux Mers. Slottet jobbar med hållbar vinodling och traditionell vinifiering och gården är modern och utrustad med den senaste tekniken.

https://www.maisonnoblesaintmartin.com/en/home
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du