Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Vannieres Bandol Rouge 2008

Chateau Vannieres Bandol Rouge 2008

Frankrike, Bandol, 750 ml, 14%

Bandol är ett sånt vin som man läser och snackar om men sällan dricker. Kanske för att det ofta är mörka, karga, otillgängliga saker i sin ungdom. Därför tycker jag att det är exceptionellt roligt att kunna presentera en drickmogen Bandol, som dessutom inte tömmer plånboken. Mourvèdre är druvan som ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Mourvèdre

Smaknotering

Uvalt av världens bäste sommelier - Arvid Rosengren. 2008:an har mycket liv kvar, men är redan nu fantastiskt komplex och drickmogen. Frukten har börjat ta på sig en rödare karaktär och tanninerna har lugnat ner sig. Detta borde, med all rätt, bli sensommarens och höstens husvin till robusta rätter med vilt, svamp och skogens bär. Missa inte möjligheten att plocka upp ett riktigt kap!

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p Outstanding!

Smoldering charcoal and bay leaf notes start this off, followed by a core of melted black licorice, steeped black currant, pastis and baked plum flavors, all carried by a well-integrated roasted alder note. Shows terrific range and character, marrying old-school elements to a polished feel. Drink now through 2025.

Dina Viner
91 p FYND++

Ett djupt, rikt och fylligt vin med tät, mörkröd frukt, bra balans, bra syra och inslag av mörka körsbär, tranbär, lingon, ceder, röd citrus, mineraler och fat.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bandol är ett sånt vin som man läser och snackar om men sällan dricker. Kanske för att det ofta är mörka, karga, otillgängliga saker i sin ungdom. Därför tycker jag att det är exceptionellt roligt att kunna presentera en drickmogen Bandol, som dessutom inte tömmer plånboken.

Mourvèdre är druvan som förknippas med denna lilla vackra enklav på den provençalska kusten. Ingen annan stans når den ett så nobelt uttryck. Vinerna är mörka, kraftiga och har oftast toner som beskrivs som animaliska och örtiga (man brukar härleda detta till garriguen, den typiska lokala floran av aromatiska örter som täcker det karga landskapet).

Producenten

Château Vannières tillhör eliten av producenter i det lilla områden, och stilen är om något lite mer sofistikerad och snygg än områdets rykte. Själva slottet Vannieres med tillhörande vingård har anor sedan 1500-talet. Geografiskt hittar man egendomen vackert beläget mellan Cadiere d´Azur och Saint-Cyr-sur-Mer.  Sedan 1960-talet har slottets viner utvecklats enormt och räknas nu till de bästa i Bandol.

 

http://www.chateauvannieres.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du