Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Weinbach Riesling Cuvée Sainte Catherine 2013

Vad tyckte du?

Domaine Weinbach Riesling Cuvée Sainte Catherine 2013

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 14%

Riesling Cuvée Sainte Catherine är ett urval av maximalt mogna druvor från ett kluster av vingårdar som ligger på Grand Cru Schlossberg-fältet. Namnet på cuvéen är hämtad från Sainte Catherine-helgen, som firades den 25 november, och vanligtvis skördas inte att druvorna till Cuvée Catherine förrän d ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Riesling

Smaknotering

Detta gyllene vin har en stor buquet av exotiska frukter,, blommor och mineraler. Smaken är djärv och mycket koncentrerad med en imponeradande intensiteten av aprikos, gula äpplen, melon, petrolium. En otämjd och storslagen Riesling!

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Riesling Cuvée Sainte Catherine är ett urval av maximalt mogna druvor från ett kluster av vingårdar som ligger på Grand Cru Schlossberg-fältet. Namnet på cuvéen är hämtad från Sainte Catherine-helgen, som firades den 25 november, och vanligtvis skördas inte att druvorna till Cuvée Catherine förrän detta datum infaller (vanligtvis börjar skörden i slutet av september i Alsace).

Producenten

Domaine Weinbach grundades av kapucinermunkar 1612 men området har varit planterat med vinrankor sedan år 890. Bröderna Faller köpte egendomen år 1898 och lät den sedan gå vidare till sonen/brorsonen Théo som blev en prominent figur som verkligen satte Alsace på kvalitetskartan och utökade ägorna. Han styrde Domaine Weinbach fram till sin död år 1979 då hans hustru Colette och döttrarna Laurence och Catherine Faller tog över. Dessvärre gick Laurence hastigt bort vid 47 års ålder under 2015 och senare samma år gick även Colette bort. Idag driver Catherine och barnbarnet Théo Lieber-Faller egendomen vidare i samma anda.

Totalt omfattar Domaine Weinbach idag 28 hektar biodynamiskt odlade ägor där vingården Clos de Capucins (som omfattar 5 hektar mark vid foten av berget Schlossbergs sluttningar) är den historiskt ursprungliga vingården. Man har odlat helt ekologiskt i över 20 år och den biodynamiska konverteringen inleddes 1998. Från 2005 är 100% av ägorna farmade enligt biodynamiska principer och 2010 fick man sin certifiering. Domaine Weinbach räknas som en av de allra bästa producenterna i Alsace och är kända världen över för sina viner på bland annat riesling.

Ägorna innefattar följande vingårdar:

  • Clos des Capucins Monopole (Riesling, Sylvaner, Pinot Blanc, Muscat och Gewurztraminer)
  • Schlossberg Grand Cru (Riesling)
  • Furstenum Grand Cru (Gewurztraminer)
  • Mambourg Grand Cru (Gewurztraminer, utvecklar ofta botrytis)
  • Marckrain Grand Cru (Gewurztraminer)
  • Altenbourg (Pinot Gris, Muscat och Gewurztraminer)
  • ”Cuvée Laurence” (Pinot Gris och Gewurztraminer)


http://www.domaineweinbach.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du