Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas favoriter - 93+ Poäng

Vad tyckte du?

Winefinders Vinexperternas favoriter - 93+ Poäng

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering


Tenuta di Petrolo Torrione 2016 -  (1 flaska)

James Suckling rankar den som en av de bästa årgångarna någonsin från detta vin. Torrione är gjord av mestadels sangiovese och små andelar merlot och cabernet sauvignon som kommer från en blandning av gamla (planterade på 1970-talet) och nya vingårdar. De senaste har planterats efter mycket rigorösa riktlinjer. Avkastningen per planta är begränsad till max 500 g för att få en koncentrerad struktur, elegans och balans till vinet. Druvorna krossades och skal och druvjuice macererade (urlakades) i mer än 14 dagar. Överpumpning av musten över jäst och skalrester gjordes med omsorg för att tillåta fullständig extraktion av färg- och smakämnen samt tanniner från skalen. Den malolaktiska jäsningen skedde delvis i små fat av fransk ek och delvis i 30 hektoliters större ekfat. Vinet lagrades i franska ekfat, en tredjedel nya, i ca 15 månader. Efter buteljering har vinet lagrats ytterligare omkring 6 månader.

 

 

95 p "One of the best ever?" (James Suckling om Torrione 2016)

 

"Aromas of dried flowers, dried berries, cherries and hints of stones. Full-bodied, very firm and silky. An intense underlying energy of acidity and a lovely finish. 75% sangiovese, 20% merlot and 5% cabernet sauvignon. One of the best ever?"

 

 

Remelluri Lindes de Remelluri San Vicente Rioja 2014 - (1 flaska)

Lindes betyder gränser på spanska. Det är ett vin tillverkat av de bästa druvorna från producenter runt Remelluri - från San Vicente de La Sonsierra Rioja Alta. 12 månader på 75% franska och 25% amerikanska ekfat

 

 

96 p "This has real presence, grip and energy. Try from 2021" (James Suckling om San Vicente Rioja 2014)

 

Some richer, darker and deeper fruit character with plums, blackberries and a dark, earthy streak. The tannins are more upright, more elevated, and the fruit is richer and darker than in the Labastida. This has real presence, grip and energy. Try from 2021.

 

Carlo Revello & Figli Barolo 2015 - (1 flaska)

Det här är Carlo Revellos signaturvin - familjens klassiska Barolo som kommer från vingårdar i och runt Annunziata i La Morra. Rankorna planterades av Carlos far mellan 1960 och 1993 och de växer på samma kalkrika lerjordar som dominerar i regionen. Druvorna skördades i oktober och fick 4 dagars jäsning/urlakning i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) innan de fick jäsa klart i ståltankar. Därefter lgrades vinet i 24 månader på en blandning av redan använd (80 procent) och ny (20 procent) ek. Det här är ett smakrikt och djupt vin som lätt kan lagras i tio år eller mer. Årgång 2015 tillhör de bästa på 10-talet och har gett viner med en förförisk frukt och därför går vinet att dricka redan nu. Drick till smakrika risotto- och kötträtter.

 

 

93 p "A very fragrant and lightly tarry nose with abundant roses and a wealth of dried red cherries" (James Suckling om Revello Barolo 2015)

 

A very fragrant and lightly tarry nose with abundant roses and a wealth of dried red cherries. The palate delivers an elegant and succulent impression with light red-cherry flavor and a smooth array of fine, ripe tannins. Good balance, too. Drink or hold.

 

 

 

Domaine Lafage Arqueta Collioure Côtes du Roussillon 2015 - (1 flaska)

 

Domaine Lafage Arqueta Collioure från Côtes du Roussillon. Vinet är gjort på en blandning av grenache, syrah och carignan. Druvorna kommer även här från gamla stockar med en snittålder på 65 år och växer i en svart skifferjord när havet. Dessutom har man med en liten del grenache gris i mixen. Vinet har lagrats i 6 månader på fat.

 

 

 

93-95 p "Count me a fan and savvy readers need to snatch up this beauty." (Wine Advocate om Lafage Arqueta Collioure 2015)

 

Showing hints of sea breeze and iodine backed up by fabulously pure notes of black raspberry, creamy licorice, cassis and crushed flower, it hits the palate with full-bodied richness, polished tannin and a seamless, silky texture. Count me a fan and savvy readers need to snatch up this beauty.

 

 

Domaine Raspail-Ay Gigondas 2016 - (1 flaska)

 

Från en av topparna i hela Södra Rhône - Raspail-Ay. Gigondas är idag en av Frankrikes mest spännande vinregioner. Regionen var en av de första som uppgraderades från Côtes-du-Rhône Village-status till egen appellationsstatus tack vare sin ypperliga kvalitet och idag utmanar de bästa vinerna från Châteauneuf-du-Pape. På Domaine Raspail-Ay handskördar man sina druvor (i detta fall 80% grenache, 15% syrah och 5% mourvèdre) och som därefter lagras på ekfat i storleken 4,000 till 13,000 liter i upp till 24 månader. Ett fantastiskt prisvärt Rhônevin som är en favorit bland kritikerna - årgång 2015 fick hela 95 poäng av Decanter. Ett fynd!

 

 

95 p "Really top stuff, with a lightness of touch and elegance that some others lack this year." (Decanter om Domaine Raspail-Ay Gigondas 2016)

 

From a single unbroken plot near the village of Gigondas, matured in old foudres for 18-24 months, producing a single wine - no special cuvées. It has a lovely nose, really detailed with vibrant damson compote and blackberries. Black cherries can also be coaxed out, alongside some lavender and dark chocolate. The palate is medium-bodied, really fresh and crisp, with a long, herbal finish. Its already dangerously drinkable and buzzes with life. Really top stuff, with a lightness of touch and elegance that some others lack this year.

Drinking Window 2018 - 2030

 

 

 

Bodega Aleanna El Enemigo Chardonnay 2017 - (1 flaska)

 

Ny årgång och ny 98 poängare. Dessuotom med på James Suklings Top 100 över de bästa vinerna 2019. El Enemigo Chardonnay görs på druvor från en enda vingård som ligger i Luján de Cuyo, 1400 meter över havet, i Gualtallary där jordmånen är mycket kalkrik. Druvorna skördades i tre omgångar för att få en ultimat mix av fräschör och mognad. De jäste sedan på 500-liters ekfat och lagrades med jästfällningen i 9 månader. Bara 20 procent av vinet genomgick den så kallade malolaktiska jäsningen som omvandlar den hårdare äppelsyran till mjölksyra. I 80 procent av ekfaten utvecklades ett tunt lager med jästceller (flor) som man bland annat ser i Jerez och Jura vilket ger en bloomig och lite kryddig sälta till vinet. Total produktion är inte mer än 7000 flaskor.

 

 

98 p "A tight and beautiful white with a dense palate of beautiful, ripe lemons and apples" (James Suckling om El Enemigo Chardonnay 2017)

 

A tight and beautiful white with a dense palate of beautiful, ripe lemons and apples. Layered and refined with phenolic tension. Complex yeast and hints of oak and flor. Full body. Great length. 80 per cent flor-growth in barrel. Drink now

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "One of the best ever?" Torrione 2016

Aromas of dried flowers, dried berries, cherries and hints of stones. Full-bodied, very firm and silky. An intense underlying energy of acidity and a lovely finish. 75% sangiovese, 20% merlot and 5% cabernet sauvignon. One of the best ever?

James Suckling
96 p "This has real presence, grip and energy. Try from 2021" Lindes de Remelluri San Vicente Rioja 2014

Some richer, darker and deeper fruit character with plums, blackberries and a dark, earthy streak. The tannins are more upright, more elevated, and the fruit is richer and darker than in the Labastida. This has real presence, grip and energy. Try from 2021.

James Suckling
93 p "A very fragrant and lightly tarry nose with abundant roses and a wealth of dried red cherries" Revello Barolo 2015

A very fragrant and lightly tarry nose with abundant roses and a wealth of dried red cherries. The palate delivers an elegant and succulent impression with light red-cherry flavor and a smooth array of fine, ripe tannins. Good balance, too. Drink or hold.

WineAdvocate
93-95 p "Count me a fan and savvy readers need to snatch up this beauty." Lafage Arqueta Collioure Côtes du Roussillon 2015

Showing hints of sea breeze and iodine backed up by fabulously pure notes of black raspberry, creamy licorice, cassis and crushed flower, it hits the palate with full-bodied richness, polished tannin and a seamless, silky texture. Count me a fan and savvy readers need to snatch up this beauty.

Decanter
95 p "Really top stuff, with a lightness of touch and elegance that some others lack this year." Domaine Raspail-Ay Gigondas 2016

From a single unbroken plot near the village of Gigondas, matured in old foudres for 18-24 months, producing a single wine - no special cuvées. It has a lovely nose, really detailed with vibrant damson compote and blackberries. Black cherries can also be coaxed out, alongside some lavender and dark chocolate. The palate is medium-bodied, really fresh and crisp, with a long, herbal finish. It's already dangerously drinkable and buzzes with life. Really top stuff, with a lightness of touch and elegance that some others lack this year.

Drinking Window 2018 - 2030

Vinous
93-95 p "Smooth, harmonious tannins build slowly on an impressively long, seamless finish" Domaine Raspail-Ay Gigondas 2016

Lurid ruby-red. Highly expressive red and dark berry preserve aromas are complemented by incense, _ garrigue_ and floral pastille nuances. Sappy and seamless on the palate, offering deeply concentrated, primary black raspberry, bitter cherry and spicecake flavors and a touch of candied lavender. Smooth, harmonious tannins build slowly on an impressively long, seamless finish that leaves behind sappy floral and dark berry notes.

-- Josh Raynolds

WineAdvocate
93 p "the 2016 Gigondas is full-bodied and velvety, everything you might expect from this benchmark estate." Domaine Raspail-Ay Gigondas 2016

Plummy and rich, the 2016 Gigondas is full-bodied and velvety, everything you might expect from this benchmark estate. Dense and powerful, my only reservation is its slightly chocolaty, fudge-like notes and elevated alcohol (15.5% alcohol). Like always, it starts off as a blend of 70% Grenache, 20% Syrah and 10% Mourvèdre in the vineyard, although exact proportions can vary from year to year, depending on yields among the different varieties.

Jeb Dunnuck
92-94 p "Its going to benefit from short-term cellaring and keep for two decades." Domaine Raspail-Ay Gigondas 2016

Similarly colored, the 2016 Gigondas (70% Grenache, 23% Syrah, and the rest Mourvèdre) will be a beautiful wine from this reference point estate, and I suspect ranking among the finest wines ever made from this address. A huge blast of black raspberries, cherries, dried earth, pepper, and graphite notes all flow to a medium to full-bodied, incredibly pure Gigondas that has present tannins, a great mid-palate, and no hard edges. It's going to benefit from short-term cellaring and keep for two decades."

James Suckling
98 p "A tight and beautiful white with a dense palate of beautiful, ripe lemons and apples" El Enemigo Chardonnay 2017

A tight and beautiful white with a dense palate of beautiful, ripe lemons and apples. Layered and refined with phenolic tension. Complex yeast and hints of oak and flor. Full body. Great length. 80 per cent flor-growth in barrel. Drink now

Tim Atkin
95 p "A boundary-pushing white for Argentina" El Enemigo Chardonnay 2017

Jura was the influence and inspiration for this stunning Chardonnay, aged under flor. Leesy, racy, saline and yeasty, with a core of acidity, subtle oak and a long, tapering finish. A boundary-pushing white for Argentina. 2019-25.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/58251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda valt ut 6 viner som samtliga fått 93+ poäng av erkända internationella vinkritiker som Wine Advoicate, James Suckling, Vinous, Decanter, Jeb Dunnuck och Tim Atkin. Lådan innehåller fem röda och ett vita vin i internationell världsklass (Pris om du köper vinerna var för sig - 1664:-)

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du