Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Ursprungslåda Prosecco

Vad tyckte du?

Winefinders Ursprungslåda Prosecco

Prosecco har tagit Sverige med storm och är en utmärkt följeslagare till sommarens mat och festligheter. Vi har fyllt vår prosecco-låda med våra favoriter från sortimentet - en riktig upptäckarlåda för dig som älskar italienska bubblor.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Glera

Smaknotering

 

Montelvini Prosecco Extra Dry (1 flaska)

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Intensivt fruktig med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, blommor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak. (15 gram socker/liter)

 

Montelvini Prosecco Biologico Extra Dry (1 flaska)

Fruktigt fin och ekologisk Prosecco! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är ekologiska Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Inbjudande fruktig med aromer av mogna päron, Granny Smith-äpplen, liljor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak. (15 gram socker/liter)

 

Corvezzo Prosecco DOC Extra Dry Bio Terre di Marca 2016 (1 flaska)

Många anser att prosecco är den absolut festligaste drycken, och det här vinet förklarar faktiskt mycket av populariteten. Det bjuder på ren, tillgänglig och fräsch fruktighet och är balanserat och okomplicerat - utan att bli tråkigt. Vinet är förstås gjort på gleradruvor, som är ekologiskt odlade i Motta di Livenza i Veneto.  Vinet jäses i ståltank och fick ligga på jästfällning i 60 dagar. Frisk risk och fräsch prosecco men doft och smak av gröna äpplen, päron, citron, örter och en hint av fläderblom. Serveras som aperitif eller sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. (15 gram socker/liter)

 

La Marca Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Extra Dry (1 flaska)

Detta är den enda Prosecco som fått omdömet Outstanding av Wine Spectator och den enda Prosecco som någonsin varit med på deras Topp-100. La Marca Prosecco Conegliano Valdobbiadene Extra Dry är gjord på 100 procent av druvsorten glera som först fått kalljäsa på rostfria ståltankar och därefter fått en andra jäsning - också det på tankar (den så kallade charmat-metoden) för att göra vinet bubblande. Det har skapat ett mycket torrt, friskt och läskande fruktigt vin. Blommig doft med toner av fläder, citrus och päron. Saken var viss restsötma och mycket fruktiga toner i somrig, lättsam stil. (15 gram socker/liter)

 

 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/57651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Prosecco har tagit Sverige med storm och är en utmärkt följeslagare till sommarens mat och festligheter. Vi har fyllt vår prosecco-låda med våra favoriter från sortimentet - en riktig upptäckarlåda för dig som älskar italienska bubblor.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du