Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Talldungenlådan
Våra kunder tycker

DryckesbutikensTalldungenlådan

Vad härligt att du har valt att köpa hem den här rara vinlådan. Här har Emma och gänget på Talldungen, en av Sveriges hetaste matdestinationer, handplockat drycker som ligger restauranten varmt om hjärtat. "Det här är drycker som vi mer än gärna återkommande häller i glasen på vår restaurang. Det ä ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Bodegas Baron Manzanilla (1 flaska)

Bodegas Baron har rötter som sträcker sig ända till 1805 och i husets äldsta Solera kan man spåra något så unikt som 400 år gammalt vin. Bodegan köptes 1985 av Enrique Perez farfar och idag driver barnbarnet verksamheten tillsammans med sin farbror och ett engagerat team. Alla vingårdar äger och sköter de själva, 30 hektar på de sherry-typiska Albariza-jordarna, strax utanför Sanlucár de Barrameda och samma sak gäller för vinifiering och blandning av vinerna. Att driva hela produktionen är något som är ovanligt här i området där bodegor vanligtvis köper färdig s.k. ”mosto” ifrån vinodlare som de sedan ”bara” blandar och lagrar. Vinerna Micaela, som har fått namnet efter Enriques mormor, är yngre, fruktdrivna och är extremt klunkvänliga.

 

Druva: Palomino Fino Appellation: D.O Manzanilla, Sanlúcar de BarramedaPassar bra med: Denna underbart läskande, saltstänkta dryck passar utmärkt att börja måltiden med ihop med t.ex. oliver, charkuterier, salta mandlar & andra tilltugg med saltprägel. Även sådant med viss krämighet, rondör och nötiga toner så som lagrade hårdostar passar väldigt fint ihop med Manzanillans frukt och drivande syra. 

2018 Val Frison Goustan (1 flaska)

Valerie Frison är inte bara cool och genuint charmig. Denna pärlande dam gör också fantastiskt goda bubblor. Hon började odla druvor 1996 när hon tog över en hektar från familjens egendom.Ville sur Arce ligger i södra Champagne. Här driver Valerie 6 hektar vingårdar planterade med större delen Pinot Noir och lite Chardonnay. Vinerna formas av mogna druvor och låg avkastning (i förhållande till regionen). Här blandas inget – vart vin speglar en årgång, uttrycker tydligt sin växtplats och tillverkas utan dosage. Vinerna är eleganta, fruktiga, rena och talar väldigt vackert för sin region.


Druva: Pinot NoirAppellation: AOC ChampagnePassar bra med: Härligt äppligt, friskt och krämigt bubbel som funkar fint att njuta av både till och utan mat. Fyllig champagne med bra syra är toppen att dricka genomgående under en måltid eller att ha som fördrink ihop med chips…som vid lyxiga tillfällen kan toppas med gräddfil & löjrom och en skvätt citron!

 

2018 Els Vinyerons ’Lluerna’ (1 flaska)

Detta samarbete mellan Amós Bañeres och Alex Ruiz startade 2014. Amós är apotekaren som tröttnade på medicin och Barcelona och Alex är vinmakaren som har gjort Cava på sin familjeegendom, har detta som sitt "hjärteprojekt”. De har 10 hektar fördelat på tre vinodlingar och filosofin är att erbjuda naturligt vin som är prisvärt och lätt att förstå. Det här ska kunna inviga alla människor till en mer naturnära värld. Samtidigt vill Amós och Alex visa vilka uttryck du kan få av regionens inhemska druvsorter. Vinerna tillverkas utan svavel eller andra tillsatser och är redo att drickas unga men har ändå seriös struktur, elegans och finess. 


Druva: Xarel-loAppellation: DO PenedèsPassar bra med: Här ryms både solmogen citrusfrukt, mineralsälta ihop med fin syra och rondör. Vinet funkar otroligt bra till grönsaker samt fisk och skaldjur, gärna med spanska inslag i smaksättningen. 

2020 Remi Dufaitre Premices  (1 flaska)

När han inte pratar i telefon, hjälper andra vinodlare eller är i full fart med cross training – lägger Rémi Dufaitre all sin tid på att göra fantastiska viner. Blott 20 år gammal köpte han sin första hektar i Beaujolais Villages. Året var 2001 och Remi hade gått en genuin skola i form av praktik hos Jean Foillard och Jean-Claude Lapalu.Bit för bit köpte han sedan vad som idag är egendomen, som han äger tillsammans med sin före detta fru Laurence, och idag består deras jordbruk av 16 hektar ekologiska vinodlingar.Vinerna är eleganta med härlig frukt, fint djup, mjuka tanniner och frisk syra. Drickbarheten är oändlig.


Druva: GamayAppellation: Beaujolais VillagesPassar bra med: Aromatiskt och läskande rödvin fyllt med toner av lavender, skogshallon. Fin balansakt mellan den fräscha syran och mjuka strukturen. Ett riktigt allroundvin som njuts bäst vid ca 14 grader till matiga sallader, grönsaksrätter och ljust kött. Är också underbart att dricka rakt upp och ned som det är. 

 

2020 Domaine du Possible ’Tout Bu ou not tout bu’ (1 flaska)

I slutet av 1990-talet läste Loïc Roure till sommelier och började under tiden arbeta på LAnge vin – Robinots berömda vinbar i Paris. Han var inne på att driva en restaurang/vinbar, men landade tillslut i att han istället ville göra gott vin. Loïc praktiserade därefter i tre år hos olika vinmakare innan han 2003 drog igång 2,5 hektar av egna vinstockar i Latour de France.Snart växte härligheten genom mer mark närmare Lansac där han idag håller till mitt i den gamla byn och gör sina viner. Domaine du Possible täcker närmare 10 hektar spridda över många jordlotter och kommuner. Alla går under Côtes du Roussillon A.O.C.Denna energiska, ödmjuka man gör fruktdrivna, friska och flirtiga viner som är lätta att förälska sig i. 


Druva: Grenache Noir och MourvèdreAppellation: AOC Côtes du Roussillon VillagesPassar bra med: Mjukt och fylligt rödvin som har en härlig friskhet och försiktiga tanniner. Doften drar åt härliga rosensnår, nypon och smaken är proppad med solmogna bär. Ett vin som lätt blir kompis med många olika sorters kök. Är du osäker på vad för typ av rött du ska öppna till middagen är detta att mycket stabilt kort att spela.Serveras med fördel vid 14 grader. 

2017 Chateau Falfas Rouge (1 flaska)

Veronique Cochran är pionjär vad gäller biodynamiskt vin i Bordeaux. Hon började arbeta på så vis redan 1988 – i en tid då trender arbetade mot naturen, inte med den.Hon växte upp på Domaine du Chateau Gaillard i Saumur där hon lärde sig närmast allt om biodynamiskt jordbruk och vinframställning av sin far Jaque Bouchet, som började arbeta biodynamisk redan 1962.Veronique och hennes man köpte sitt eget Chateau 1988 i Bayon-sür-Gironde och i dagsläget tar hon hand om 20 hektar vingårdar, som omges av 15 hektar skog som skyddar och ger mångfald åt vingårdarna. Veronique jobbar hårt för att ge tillbaka det hon tar från jorden och behöver därför inte krångla runt så mycket i vinkällaren. Med friska, vackra druvor sköter det hela sig självt. Vinerna är djupa, rustika och delikata med massor av energisk frukt, fin tanninstruktur, härlig fräschör och en läckert "bläckig" ton.


Druva: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och MalbecAppellation: AOC Côtes de BourgPassar bra med: Härligt murrig och fyllig Bordeaux som kombinerar djup med elegans. Doften drar åt höstpromenad i skogen, blyerts samt mörka körsbär. Smaken bjuder tät mörk frukt, markerad tannin och lång mineralisk eftersmak. Perfekt till köttet och svampen, serveras i stora kupor vid 16 grader. 

 

Naturvin från Dryckesbutiken!

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vad härligt att du har valt att köpa hem den här rara vinlådan. Här har Emma och gänget på Talldungen, en av Sveriges hetaste matdestinationer, handplockat drycker som ligger restauranten varmt om hjärtat.

"Det här är drycker som vi mer än gärna återkommande häller i glasen på vår restaurang. Det är samling viner med unikt och direkt uttryck som kompletterar den rustika maten vi lagar här på Talldungen på ett lysande vis. Kryddar man sedan dessa två livets grundpelare, uppriktig mat och dryck, med vänlig miljö och bjussigt sällskap är väl ändå känslan total, ja snudd på euforisk skulle vi säga.

Med ambitionen att ni med dessa buteljer inspireras att skapa de där genomhjärtliga stunderna hemma höjer vi glasen och utropar  upprymt ”Skål”!"
/ Emma och gänget på Talldungens Gårdshotell

Talldungenlådan, ett samarbete mellan Talldungens Gårdshotell & Dryckesbutiken. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du