Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Sturehoflådan

WinefindersSturehoflådan

Det här är ett nytt spännande samarbete med restaurang Sturehof i Stockholm. Sturehoflådan innehåller 6 olika viner som har valts ut av Sturehofs chefssommelier John Eriksson. Vinerna är noggrant utvalda för att representera restaurangen och passar utmärkt till Sturehofs Matmarknads egna middagskass ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Champagne J.M. Goulard - La Sereine - 1 flaska 

Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly i Champagne som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som gör hantverksmässig, smakrik och elegant champagne. Le Sereine här hans non-vintage och har har lagrats i minst 40 månader innan den släpps på marknaden och är en blend av de tre stora champagnedruvorna Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35% varav 10% är fatlagrad) och 30% Chardonnay. Ett underbart aperitif-vin men det funkar lika bra till chark- och ostbrickan och andra tilltugg före middagen. 

 

Weingut Fritz Ekkehard Huff - Riesling Trocken - 1 flaska 

Det här är unga paret Christine och Jeremy Huffs torra riesling med en kristallklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna kommer från platån och foten av Roter Hang där jorden är lite bördigare - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabbare. 2019 var ett ganska extremt år med en varm, torr sommar och extrema temperaturer. Det ledde till att många druvor brändes och avkastningen reducerades pga detta. Som tur är följde två veckor med mycket regn i Augusti som var efterlängtat. Början på september blev solig så den mesta frukten kunde skördas under ideala förhållanden innan regnet återkom i slutet av månaden. Slutresultatet är ett vin med syranivåer som är högre än i 2018 och fin mogen frukt. Ett vin för fisk, skaldjur och lättare kötträtter eller vegetariska rätter. Också perfekt som aperitif. 

 

Domaine de Bellene - Clos de la Chapelle Blanc - 1 flaska

Snyggt och otroligt prisvärt. Domaine de Bellene är en av våra nya favoritegendomar i Bourgogne och drivs (ekologiskt) sedan 2007 av välkända Nicolas Potel gör otroligt spännande och fräscha Bourgogneviner. Hans vita Clos de la Chapelle Blanc är ett ljuvligt exempel på vit Bourgogne. Druvorna kommer från en liten vingårdsdel nära Pommard. De pressas varsamt och jäser och lagras på 600 liters fat med minimal tillsats av sulfit. En av de mest prisvärda Bourgogneegendomar som vi hittat. Drick till fiskrätter, smakrika sallader och lätta kötträtter. 

 

Carlo Revello & Figli - Langhe Nebbiolo - 1 flaska

Carlo Revello tillhör de bästa vinproducenterna i La Morra, Barolo. Det här är Carlos Langhe Nebbiolo som kommer från egna vingårdar i byn Annunziata i just La Morra. De planterades av Carlos far med start 1960 och är belägna på mellan 230-250 meter över havet. Terroiren är samma kalkblandade lera som man hittar alla Revellos vingårdar. Skörden skedde i början av oktober. Jäsning och urlakning startades i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och pågick i fyra dagar innan man drog över musten för slutjäsning och malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet lagrades sedan mellan 12-14 månader i använda franska ekfat. Vinet är på alla sätt en lillasyster till Revellos Barolo - lättare och fräschare och ett vin som går att dricka ungt. Vinet kan dock lagras i 3-5 år utan problem. Drick till pasta, risotto och kötträtter. 

 

Crystallum Wines - Peter Max Pinot Noir - 1 flaska

Senaste årgången från kritikerfavoriten Crystallum - Sydafrikas kanske hetaste vinrproducent! Deras Peter Max är gjort på pinot noirdruvor från tre vingårdar, två i Hemel-en-Arde/Walkers Bay samt en vingård på högre höjd längre inåt landet. 70 procent av druvorna avstjälkas före jäsningen som sker med den naturliga jästen. I ungefär fyra veckor för skalen vara med för att ge struktur. Vinet är gott att dricka som det är eller till lättare rätter av fisk eller fågel. Går att lagra i ytterligare ett antal år. En fin representant för det "nya" Sydafrika från charmiga Andrew och Peter-Allan Finlayson.
Branschorganisationen Wines of South Africa (WOSA.co.za) beskriver årgången så här:
“We are excited about the exceptional wines that will flow from the 2020 wine grape crop, with Chenin Blanc and Chardonnay leading the pack,” Conrad says. “The early cultivars showed very good acidity, and the colour and tannin analyses in the red wines promise full wines with concentrated flavour profiles.”

 

Saint Cosme - Crozes-Hermitage - 1 flaska

Det finns få saker som är så speciella som ren syrah från norra Rhône och några av de bästa kommer från Corzes-Hermitage - mytomspunna Hermitages prisvärda lillebror. Saint Cosmes tillhör toppegendomarna i Rhône och deras Crozes Hermitage är gjord på avstjälkade druvor av syrah-klonen Serine som växer i granitjordar. 12 månaders lagring: 20% nya fat 40% fat som används för andra gången. 40% fat som används för tredje gången. Resultatet är ett vibrerande och smakrikt vin som är en fröjd att dricka redan nu. Buteljerat utan filtrering.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är ett nytt spännande samarbete med restaurang Sturehof i Stockholm. Sturehoflådan innehåller 6 olika viner som har valts ut av Sturehofs chefssommelier John Eriksson. Vinerna är noggrant utvalda för att representera restaurangen och passar utmärkt till Sturehofs Matmarknads egna middagskassar som går att beställa på Sturehof.com. Lådan innehåller Champagne, vit Bourgogne, klingande mineralisk riesling, pinot noir, nebbiolo från Piemonte och Syrah (Crozes Hermitage) från Rhône. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du