Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Byracka Wine Ruths Vinlista

Byracka WineRuths Vinlista

Ekologisk

Äntligen - ett nytt samarbete med en av Malmös bästa restauranger och en av Sveriges bästa naturvinsimportörer. Vi började snacka om det redan för några år sedan och nu är den äntligen här - en spännande låda som är hämtad direkt från Ruth i Malmös vinlista (gamla Bastard - det är ett nytt kon ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Casa Ravella Cava Brut Nature

Mousserande ekologiskt vin tillverkat enligt traditionella metoder av druvsorterna Xarel.lo, Macabeo och Parellada. Frisk, fräsch och elegant, med små och välintegrerade bubblor. Gjord utan tillsatser. Ren Brut Nature på sitt bästa. Casa Ravella är en familje-producent i Penedes som har hållit på med vin sedan 1567. Självklart är man ekologiskt certifierade och jobbar helt utan pumpar och använder enbart den fritt rinnande juicen när man framställer sina viner. 

 

Judith Beck Weissburgunder ACT 2020

Judith Beck’s vingård är en familjedriven egendom belägen i Gols, Burgenland i nordöstra Österrike och består av 15 hektar biodynamiskt odlade vinstockar. De flesta ligger vid Wagram av Parndorfer Platte, som allmänt anses vara den bästa platsen i regionen. Gården drivs av Judith Beck som ärvde verksamheten efter sin far efter att ha jobbat på Cos dEstournel i Frankrike och Errazuriz i Chile. Druvorna drar nytta av närheten till sjön Neusiedlersee som fungerar som en naturlig lagringsvärmare, som lagrar värmen från solskenet under dagen och släpper ut den igen under natten. Detta vin,  100% Weissburgunder (aka Pinot Blanc), har lagrats i 6 månader på ekfat på hela.
Vinet är ljust gult i glaset och har en aromatisk doft av vita persikor och päron. Smaken är mogen och generös men ändå elegant med en livlig syra och en touch av krydda från ekfaten. Ett balanserat och välstrukturerat vin som har en god lagringspotential.

Zorzal Garnacha Tinto 2019

Viña Zorzal Garnacha är ett rött vin från D.O. Navarra och druvorna kommer från producenten Bodegas Zorzal’s vingård i Corella, Navarra. Det grundades 1989 i syfte att rädda områdets inhemska druvsorter. Zorzal äger för närvarande 40 hektar som ligger nära kommunen Fitero, där den milda topografin skapar en liten oas mellan alla vingårdar på den nedre stranden av Ebrofloden. 25 av dessa hektar är planterade med Grenache. Resten är planterade med Graciano och Tempranillo samt med lite vita/gröna sorter som Grenache Blanc. Vingården till detta vin är 60 år gammal och druvorna växer på 490 meters höjd. Den skördas för hand och transporteras till vingården i små lådor. I vingården görs ett urval av druvorna innan de jäses i rostfria ståltankar.


Viña Zorzal Garnacha är ett rött vin att njuta av för sin typiskt fruktiga och friska karaktär. Det har en inbjudande doft av mogna svarta körsbär och krikon. Smaken är sammetsmjuk med körsbär och noter av cassis tillsammans med lite fat. Lång, elegant avslutning med bra fruktkompott.

Podere Ortica Ati Chianti 2019

Ati Chianti DOCG är ett rött vin som är gjort för att spegla appellationens terroir (adress) och vinet är gjort på en blandning av  Sangiovese, Colorino och Canaiolo. Druvorna växer på en höjd av ca 550 meter över havet och kommer från vingården "Montegonzi" som är belägen på andra sidan av Arnodalen, på Chiantis första kullar några kilometer från Gaiole Chianti. Marken här är mycket stenig och småsten kommer upp till jordytan överallt mellan raderna av vinrankor. Detta ger en väldigt bra dränering vilket leder till väldigt fin frukt. Druvorna skördas för hand får sedan spontanjäsa på ståltankar. Efter en 10-dagars maceration får vinet vila i betongtankar innan det buteljeras.

 

Nittnaus fux zweigelt 2018

Nittnaus fux zweigelt 2018 kommer från Fuchsenfeld och är Nittnaus entry level vin. Druvorna växer på lätta sand/grus jordar och plockas tidigt för att behålla en så frisk syra som möjligt och så att alkoholhalten hålls så låg som möjligt. Resultatet är ett floralt och parfymerat rött vin men fin fräschör och josig, intensiv smak med tydlig prägel av bäraromer. Ska drickas lätt kylt.

 

Pittnauer Mash Pitt 2020

Kultförklarade Pittnauer gör några av de bästa och mest eftersökta vinerna på naturvinsscenen. 2019 Pittnauer Mash Pitt är en blandning av Chardonnay (20%), Grüner Veltliner (35%), Sauvignon Blanc (35%) och Traminer (10%) och har Pittnauers klassiska kännnemärke - mycket smak men också elegans och fräschör. Doften är intensiv med toner av tropiska frukter, apelsinskal, örter och färska bär. Smaken är livlig och lätt med fräscha tongångar, fin syra och kompakt struktur som leder över till en balanserad och fruktig avslutning. Vinet är ofiltrerat och därför naturligt grumligt.

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen - ett nytt samarbete med en av Malmös bästa restauranger och en av Sveriges bästa naturvinsimportörer. Vi började snacka om det redan för några år sedan och nu är den äntligen här - en spännande låda som är hämtad direkt från Ruth i Malmös vinlista (gamla Bastard - det är ett nytt koncept men samma härliga människor bakom restaurangen). Viner som du hittar i deras vinpaket och kan dricka på plats. Nu kan du även avnjuta dem hemma. Här hittar du välkända vinmakare som Judith Beck, Zorzal och inte minst Pittnauer. 

Producenten

www.byrackavin.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du