Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 9

DryckesbutikensNaturvinslåda Volym 9

Ekologisk

Dags för vår nionde Naturvinslåda från Dryckesbutiken med viner för dig som vill ha så lite manipulation och tillsatser som möjligt. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande trend. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de här ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 


2018 Chardonnay Reserve  Domaine du Majas, Caudiès de Fènouilldes Roussillion

I dalgången mellan Pyreneérna och Corbierbergen ligger Alain Carriers 30 hektar vinmark. Trots att det ligger beläget i varma Roussillion är klimatet svalare mycket tack vare nordliga vindar som kyler ner vilket i sin tur ger druvorna en fin mognad med elegans och hög syra. Även de kalk- och skifferrika jordarna bidrar till vinets fräschör. Som hjälp har Alain ingen mindre än Tom Lubbe från berömda Domaine Matassa i närliggande Calce. Samarbetet påbörjades 2007 då Tom bland annat hjälpte till att ställa om till ekologisk odling samt mer naturlig vinmakning utan tillsatser.

Jord: Kalksten, skiffer och lera Druva: Chardonnay Appellation: Vin de Pays de Côte Catalanes

Ålder på rankorna: Planterade 1978-1984 Vinifiering: Druvorna skördas för hand, avstjälkas innan jäsning och 9 månaders lagring på betong.

Stil: Mogen frukt med balanserad syra och mineral.

Passar bra till: Stekt vit fisk, pasta med skaldjur

 

2018 Petit Chablis Domaine Vrignaud, Fontenay-prés-Chablis, Bourgogne

Guillaume Vrignaud är femte generationen vinodlare och brukar totalt 24 hektar. Efter praktik i Jura ville Guillaume sluta förstöra jorden med kemikalier och efter en del jobb med att övertala de äldre i familjemedlemmarna gick han 2010 över till att jobba 100% ekologiskt med endast naturlig jäst och mindre svavelhalt. Resultatet blev strålande med mer livfulla och spännande viner. Jord: Portlandia kalksten Druva: Chardonnay Appellation: AOC Petit Chablis

Ålder på rankorna: Planterade 2008 Vinifiering:Direktpress innan jäsning följt av 8 månader på ståltank

Stil:Frisk med generös frukt och stenig minralitet

Passar bra till: Gratinerade ostron, moule frites

 

2018 Grignolino Classic Luigi Spertino, Mombercelli, Piemonte

I denna lilla by i utkanten av Asti gör Mauro Spertino viner i klassisk, traditionell stil precis som på hans farfars far, Luigis, tid. Hans föräldrar som nu är över 80 år är fortfarande delaktiga i arbetet även om det är Mauro som nu är chef för de 11 hektaren. Innan 1977 såldes allt vin till det lokala kooperativet medan allt nu buteljeras under egen etikett. På de vackert belägna vingårdarna växer Gringolino, Cortese och Barbera.

Jord: Lera, sand och kalksten Druva: Gringolino Appellation: Gringolino d’Asti DOCG  

Ålder på rankorna: 40 år Vinifiering: Druvorna avstjälkas och jäses 20 dagar på ståltank följt lagring på ståltank. Buteljerat April 2018. Stil: Expressiv och rödbärig doft, fin struktur och syra med stramt avslut

Passar bra med: Charkbrickan, smakrika grönsaksrätter, fågel- och lättare kötträtter.

 

2012 Tête de Chat - Domaine Biocoste, Côteaux du Giennois, Loire
Innan Mathieu Coste slog sig ner i Côteaux du Giennois 2008 så arbetade han i Bourgogne. Denna östra del av Loire passade honom perfekt för de viner som han önskade göra. Han arbetar biodynamiskt och med minimal påverkan på jorden. Idag har han 5,5 hektar där han främst odlar Pinot Noir och Gamay men även 1,2 hektar Sauvignon Blanc.

Jord: Kimmeridge kalksten Druvor: 80% Pinot Noir 20% Gamay Appellation: Vin de France Ålder på rankorna:  Planterarade 1960-1970 Vinifiering: Hälften av druvorna avstjälkas, hälften får jäsa som hela klasar i 2,5 vecka. En fjärdedel lagras på gamla fat och resterande på ståltank. Vinet blandas och buteljerades sedan oktober 2016.
Stil: Utvecklad i doft och smak med örtighet fina tanniner Passar bra till: Ugnsbakade rotgrönsaker med örter

 

2016 Diamine – Podere Giocoli, Terranova Bracciolini, Toskana
Marco Cannoi påbörjade sin karriär på vingården då han körde runt i traktorn redan som 12 åring. Sedan 1998 har han buteljerat vin under sitt egna namn och har sju hektar utspridda på sju olika jordlotter vilka aldrig har sett kemikalier; detta gör att hans jord är otroligt full av liv. Sedan fem år tillbaka får Marco även en hjälpande hand av Fredrico Renezi som tidigare arbetat som konsult till vinmakare i regionen.

Druvor: 80% Sangiovese 5% Canaiolo 5% Colorino 5% Malvasia 5% Trebbiano Appelation: Chianti DOCG

Ålder på rankorna: Planterade 1975. Vinifiering:. Druvorna avstjälkas och jäser med skalen i 15 dagar. Vinet fick mogna på bottis och buteljerades juni 2017. Stil: Mörka körsbär och cederträ med läskande syra och finlemmad, italiensk struktur

Passar bra med: Ragù på viltkött

 

2018 Cortado Domaine Majas, Caudièsde Fènouilldes, Roussillion

I dalgången mellan Pyreneérna och Corbierbergen ligger Alain Carriers 30 hektar vinmark. Trots att det ligger beläget i varma Roussillion är klimatet svalare mycket tack vare nordliga vindar som kyler ner och ger druvorna elegans och syra i tillägg till fin mognad. Även de kalk- och skifferrika jordarna bidrar. Som hjälp har Alain ingen mindre än Tom Lubbe från berömda Domaine Matassa i närliggande Calce. Samarbetet påbörjades 2007 då Tom bland annat hjälpte till att ställa om till ekologisk odling samt mer naturlig vinmakning utan tillsatser.

Jord: Kalksten, skiffer och lera Druva: 50% Grenache Noir 25% Grenache Gris 25 & Grenche Blanc Appellation: Vin de Pays de Côte Catalanes Ålder på rankorna: planterade1928-1988 Vinifiering: Efter manuellskörd får vinet jäsa tre dagar med skalen. Därefter pressas druvorna innan fortsatt jäsning och lagring 6 månader i betongkar. Stil: Solmogen frukt med florala toner, stallighet och fräshör

Passar bra med: Pizza


 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dryckesbutiken är en vinimportör som erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa viner från olika delar av världen. Företaget grundades med en passion för vin och en önskan att dela den med andra. Dryckesbutiken fokuserar på att erbjuda viner som är unika, spännande och fulla av karaktär.

Dryckesbutikens sortiment innehåller viner från kända vinregioner som Frankrike, Italien, Spanien och Chile, men även mer ovanliga områden som Grekland, Libanon och Sydafrika. Företaget har ett särskilt intresse för att hitta viner från mindre producenter som har en unik historia och känsla.

Förutom att erbjuda högkvalitativa viner, har Dryckesbutiken ett engagerat team av experter som kan ge råd om vinval och tillhörande matparningar. De strävar efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Dryckesbutiken har ett starkt fokus på hållbarhet och ansvarstagande. De arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att minimera användningen av plast och genom att välja leverantörer som arbetar på ett miljövänligt sätt.

Sammanfattningsvis är Dryckesbutiken en vinimportör som är passionerad om vin och erbjuder högkvalitativa viner från olika delar av världen. Med ett engagerat team av experter och en starkt fokus på hållbarhet, strävar företaget efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du