Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 6

DryckesbutikensNaturvinslåda Volym 6

Ekologisk

Lagom till att Naturvinslåda Volym 5 tog slut är det nu återigen dags att lansera Volym 6 av vårt omtyckta samarbete med Dryckesbutiken. Vinerna denna gång består av två vita och fyra röda från 6 olika ursprung som alla odlats genom naturligt jordbruk - samtliga utvalda för att möta vinterns smake···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

2016 Christian Venier, Les Carteries Blanc, Loire (1 flaska)

Det är lätt att använda slitna uttryck som ”mannen, myten, legenden”, men frågan är om det inte stämmer i fallet med Christian Venier i Candé sur Beuvron i Loire. Han äger ingen mobiltelefon, har ingen mejladress och hans viner (eller han själv!) syns sällan utanför Frankrike. När vår samarbetsparter Dryckesbutikens speditör skall hämta upp vinerna är det Christans kusin, (den i naturvinssammanhang legendariska) Thierry Puzelat, som lämnar över vinerna. Christian farmar sina marker ekologiskt, men skulle aldrig få för sig att skicka in papper för att certifiera sig. Han har gjort vin sedan 1995 då han startade med 2 hektar som han ärvt av sina föräldrar - han har sedan dess utökat till 6 hektar i Cheverny. Innan sin vinmakarkarriär jobbade han som fåraherde - ett jobb som han fick på basis att han ”såg stark ut”. Idag odlar han främst pineau för sina vita viner, men även sauvignon blanc och chardonnay. På röda sidan odlar han pinot noir, gamay och cabernet franc. Alla viner vinifieras i ståltank eller betong (utom pinot noir som får se en viss del ek). Hans viner karaktäriseras av en ojämförlig ren aromatik, mineralitet och livfullhet. Les Carteries Blanc består av 80% sauvignon blanc och 20% chardonnay som direktpressas och därefter spenderar 8 månader på ståltank. Vinet uppvisar en frisk och hög syra som vattnar smaklökarna tillsammans med aromer av mogna röda äpplen, honung och en liten avslutande sälta. Riktigt läcker!

 

2017 Eduardo Torres Acosta, Versante Nord Bianco, Sicilien (1 flaska)

Eduardo Torres är född på Teneriffa men har gjort sig ett namn på Sicilien. Hit kom han 2012 för att praktisera hos, den bland vinkännare så högt älskade, Arianna Occhipinti i Vittoria. Han talade ingen engelska och knappt någon italienska. Många år senare är han fortfarande kvar, Ariana är numera hans flickvän och han driver två egna gårdar på Etna. Efter skörd körs druvorna till Ariannas vineri i Vittoria där vinifikation och lagring äger rum. Han skördar sina druvor tidigt för att undvika övermogen frukt. Hans Versante Nord Bianco består av 60% minella och 40% carricante, cataratto och albanello som vuxit på vulkanisk jord 550-900 meter över havet. Druvorna direktpressas för att sedan jäsas och lagras i ett gammalt 600-liters fat och en gammal 1000-liters botti. Här spenderar de 8 månader innan vinet blendas och buteljeras. Vinet är härligt gyllene i färgen och erbjuder en frisk syra med mineralisk sälta och aromer av mogen frukt, fruktpastiller och grillad citron.

 

2016 Bodegas Vinifcante, Amorro Tinto, Jerez (1 flaska)

Fram till årgång 2016 kallade sig bröderna Miguel och José (som ligger bakom detta projekt) för Mahara Viticultures, men kallar sig alltså numera Bodegas Vinificante. Projektet startade år 2011 med målet att göra bra vin från bra terroir. Ena brodern, Miguel, var vid denna tid en del av Alba Viticultores men har numera 100% fokus på egna projektet. Alla vingårdar som är under brödernas omvård är hyrda i dagsläget, men de kommer så fort som ekonomin tillåter att köpa loss gårdarna. Idag har man totalt fem hektar fördelat på fyra olika lägen med Albarizzajordmån; en hektar med tintilla i Calderin del Obisporchase och en hektar av respektive tintilla och tempranillo i Cichlana samt en hektar listan blanco i Pago Mahina. Sedan start har man arbetat så naturligt som möjligt med biodynamiska tillvägagångssätt. Tintilla Rota är en intressant druvsort som man sällan stöter på. Druvan är lågavkastande med hög potential och unik karaktär. DNA-mässigt är den släkt med Rioja-druvan Graciano och man tvistar idag om vilken av druvorna som kom först. Historiskt sett har den främst använts vid framställningen av Mistela - en rött, fortifierat vin med så mycket tillsatser att man kan råka bli enormt bakfull om man har otur (på grund av tillsatserna, inte druvan!!). Att göra druvan rättvisa genom att skapa ett vanligt rött vin är mycket ovanligt och det ville Miguel och José ändra på.  Deras Amorro Tinto består därför av 50% tintilla de rota tillsammans med 40% tempranillo och 10% palomino fino. Vinet helklasjäses i öppna jäskar i 2,5 vecka och lagras i gamla 500- och 600-liters fat. Vinet buteljerades i juli 2017 och lagrades sedan på flaska på vineriet fram till september 2018. Resultatet är ett mycket häftigt vin med mycket färska örter, skog, torkade tallbarr, slånbär och lingon. Vinet har en markerat frisk syra, en mjuk kropp med tydlig struktur och ett örtigt avslut.

 

2017 Kumpf et Meyer, Pinot Noir, Alsace (1 flaska)

Julien Albertus är en man med en fullbokad agenda; han driver sina 16 hektar biodynamiskt odlade vingårdar som är utspridda över 70 parceller i Rosheim i norra Alsace. Egendomen grundades av Sophie och Philippe år 1990 och man har varit ekologiska sedan starten. Man har tagit sitt namn efter de två regioner där vingårdarna ligger - Kumpf Molsheim och Meyer Rosenwiller. Philippe lämnade egendomen 2010 och då tog Julien Albertus över tyglarna med ny energi och nya idéer. Han införde biodynamiska principer för att till fulla visa områdets expressiva terroir. Merparten av egendomens viner genomgår ultralätt filtrering med minimal tillsats av sulfiter vid buteljering, men han gör även några osvavlade viner. Juliens 2017 Pinot Noir kommer från ler- och kalkrika jordar i Alsace med en snittålder på rankorna om 35 år. Vinet består av 100% pinot noir där 90% av druvorna avstjälkas och 10% helklasjäses i 13 dagar. Därefter spenderar vinet 7 månader i betongfat. Resultatet är ett mycket lättdrucket och lättomtyckt vin med aromer av jordgubbar, och lingon med en förtjusande slank och juicig kropp med en seriös syrastruktur som gör vinet komplett.

 

2017 Podere Giocoli, Aenne Toscana (1 flaska)

Marco Cannoni började i vinbranschen när han bara var 12 år gammal då han hjälpte sin farfar att köra traktor på ägorna. På den tiden buteljerade man inga egna viner utan sålde druvorna vidare (och drack upp en del själva inom familjen). Sedan 1998 har man haft möjlighet att buteljera under egen etikett. 7 hektar av rankorna är utspridda över 7 lotter runt om på egendomen, som är lokaliserad vid foten av Prato Magno. I dessa vingårdar har aldrig tillförts några kemikalier så både gårdarna och vinerna är fulla av liv. Vackra etiketten till Aenne (vars original handmålas av Marco och som är så ny att inga bilder på senaste årgången ännu finns) kommer från vingårdar med en jordmån av sandsten, lera och kalksten. Blenden består av 80% sangiovese, 5% canaiolo, 5% colorino och 10% malvasia. Vinet avstjälkas och jäses i 10 dagar. Efter press lagras vinet i betongtankar för att sedan buteljeras i april 2018. Vinet har en förtjusande rödfruktig ”toskansk” karaktär med finstämda men tydliga tanniner, röda körsbär och örter. Ett skolboksexempel på hur ett vin från området bör smaka.

 

2017 Domaine du Possible, Le Fruit de Hasard, Roussillon (1 flaska)

Grundaren till Domaine du Possible, Loïc Roure är en gammal sommelier från Paris där han började sin bana på Robinots vinbar L’Angevins. När han insåg att han ville göra vin istället för att servera det bar det av till Rhône där han gick som lärling under fantastiska Thierry Allemand, Gérald Oustrich och Hervé Souhaut. Han kunde slutligen köpa sina första 2,5 hektar i Latour de France 2003 - Domaine du Possible var fött! Idag har han expanderat med ytterligare marker i Lansac och Caudiès-de-Fenouillèdes. Le Fruit de Hasard är ett fottrampat vin som består av 60% carignan noir och 40% syrah. Vinet jäses med hela klasar i öppna kar, därefter lagras vinet på ståltankar och gamla ekfat. Resultatet är ett yppigt och generöst vin som definieras av sin rena, fina frukt med aromer av plommon och körsbär, sin välbalanserade struktur och mjuka men tydliga tanniner. Inga animlaiska produkter används och vinet är därmed veganvänligt.


 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
95p "Förra Naturvinslådan sålde slut på tio dagar - nu är vi tillbaka med en ny variant och vi är lika nöjda denna gång!"

"Äntligen tillbaka: vår efterlängtade Naturlåda nummer Volym 6! Förra Naturvinslådan sålde slut på 10 dagar - nu är vi tillbaka med en ny variant och vi är lika nöjda denna gång. Den här lådan innehåller 4 olika röda och 2 vita europeiska viner. Förutom att de alla är gjorda genom naturligt jordbruk har de en gemensam fräschör och renhet i frukten - och är särskilt utvalda för att möta upp vinterns smaker."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dryckesbutiken är en vinimportör som erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa viner från olika delar av världen. Företaget grundades med en passion för vin och en önskan att dela den med andra. Dryckesbutiken fokuserar på att erbjuda viner som är unika, spännande och fulla av karaktär.

Dryckesbutikens sortiment innehåller viner från kända vinregioner som Frankrike, Italien, Spanien och Chile, men även mer ovanliga områden som Grekland, Libanon och Sydafrika. Företaget har ett särskilt intresse för att hitta viner från mindre producenter som har en unik historia och känsla.

Förutom att erbjuda högkvalitativa viner, har Dryckesbutiken ett engagerat team av experter som kan ge råd om vinval och tillhörande matparningar. De strävar efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Dryckesbutiken har ett starkt fokus på hållbarhet och ansvarstagande. De arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att minimera användningen av plast och genom att välja leverantörer som arbetar på ett miljövänligt sätt.

Sammanfattningsvis är Dryckesbutiken en vinimportör som är passionerad om vin och erbjuder högkvalitativa viner från olika delar av världen. Med ett engagerat team av experter och en starkt fokus på hållbarhet, strävar företaget efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du