Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 14

DryckesbutikensNaturvinslåda Volym 14

Ekologisk

Det har blivit 14 lådor sedan starten! Nya Naturvinslådan som vi gör tillsammans med Dryckesbutiken innehåller viner för dig som vill ha så lite manipulation och tillsatser som möjligt i dina viner - eller bara är nyfiken på de senaste årens hetaste vintrend. När vi startade med första lådan så var ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Naturvin från Dryckesbutiken. Lådan innehåller: 

 

2018 Kumpf et Meyer, Crémant Brut, Alsace, Frankrike - 1 flaska

 
Julien Albertus har mycket att göra. Han brukar 16 biodynamiska hektar utspridda på 70 små skiften runt området Rosheim, norra Alsace. Denna egendom grundades av Sophie och Philippe 1990 och de har arbetat ekologiskt sedan start. Namnet är en kombination av de två områden där vingårdarna är belägna: Kumpf Molsheim och Meyer Rosen Willer. 2010, när Phillippe lämnade egendomen, ersattes han av Julien som tillförde nya idéer och energi. Han började arbeta biodynamiskt i vingårdarna då det för honom är det bästa sättet att arbeta på, om du vill framhäva varje terroirs fulla potential.Julien älskar att dricka vin och sedan 2012 han har gjort "Restons natur", ofiltrerade viner utan tillsats av svavel. Hans andra viner genomgår en mycket lätt filtrering och han tillsätter lite svavel under buteljering. Denna passionerade vinmakare lyssnar på sina viner och låter dem ta den tid de behöver för att åldras och utvecklas, allt beroende på årgång och terroir. Vinerna är rika på frukt, energi, mineralitet.

Jord: Kalksten Druva: 75% Auxerrois 25% Chardonnay Appellation: AOC Crémant d’Alsace Vinifiering: Alla druvor pressas direkt efter handskörd. Jäsningen börjar på gamla fat och fortsätter i flaskan för att skapa naturliga bubblor. Ligger på jästfällningen ett år innan degorgering. Ingen dosage.Passar bra med: Skaldjur, ostar, aperitif.


2020 Domaine lOubliée Le Bruit de Glacons Blanc, Loire, Frankrike - 1 flaska


Xavier Courault hade en egen vinimport i Paris men ville komma närmarme vinet. Efter sina studier praktiserade han hos legendariska Domaine Guiberteau i Saumur. Han köpte sina första vingårdar 2009 och idag har han 6,5 hektar som odlas ekologiskt. Han försöker göra så lite som möjligt i vinkällaren efter att vinet jäst klart för att få druvorna att tala för sig själv.

Jord: Sand, grus, lera, kalk Druva: Chenin Blanc Appelation: Vin de FranceVinifiering: Direktpress före jäsning sedan lagrad på 225 liters gamla ekfat. Buteljerad i april 2021. Passar bra med: Fetare fiskrätter, couscous med kummin, rätter med bakat äpple.

2020 Weingut Knauss Muskateller Amphora (orange), Strümpelbach, Tyskland - 1 flaska


Andi hade precis avslutat sina vinmakarstudier och efter en kort praktikperiod på en vingård i Österrike tog han över egendomen i Strümpfelbach. Totalt har han 18 olika små vinmarker i det kulliga landskapet runt floden Rems. Andi är väldigt precis och noggrann i sitt arbete och jobbar naturligt i vingården. Minimalt eller inget svavel och bara den naturliga jästen – en ovanlighet för att vara Tyskland. Hans vita viner erbjuder elegans, frukt och en mängd av mineralitet.

Jord: Kalk och märgelDruva: MuskatellerAppelation: WürtembergVinifiering: 100% hela klasar macereras i Aphora i två veckor, sedan press och lagring i Aphora innan buteljering i april 2020. Inget svavel tillsatt.Passar bra med: Meze, falafel, div pickles.

2019 Podere San Biagio, Briscola e Tressette (mkt lätt rött) Controguerra, Italien - 1 flaska


Jacopo Fiore tog över några av vingårdarna från sin far 2014. Denna plats, som ligger mellan Marche, San Grasso och Adriatiska havet har funnits i hans familj i mer än 30 år, med både vingårdar, grönsaksodlingar, en agriturismo och restaurang. Hela tanken med denna plats är att anta och också lära ut ett hållbart och mångsidigt jordbruk och boende. Alla grödor sköts på ett biodynamiskt sätt.

Jord: KalkstenDruva: MontepulcianoAppelation: IGT colli aprunti rosatoVinifiering:  Direktpress och sedan en dags maceration innan press och på tankar i rostfritt stål i 6 månader innan buteljeringPassar bra med: Blandade charkuterier och ostar, pizza bianco.


2020 Domaine de Majas -Ravin des Sieurs, Caudiès de Fenouillèdes, Frankrike- 1 flaska


Alain Carrere tog över familjens 30 hektar stora egendom år 1992. Han insåg efter ett par år att det fanns utrymme för förbättring i vingårdarna. Tidigare gällde konventionellt jordbruk och vinframställning, därtill försäljning till kooperativ och stormarknader. Riktigt trist helt enkelt. Alain behövde hjälp för att ta sig vidare och nå sina mål. Lyckligt nog fann han Tom Lubbe, år 2007, känd upphovsman till Domaine Matassa, som har vingårdar 38 km söderut i området runt Calce. Tom hjälpte Alain att konvertera till ekologiskt jordbruk och ledde honom mot naturliga viner som återspeglar denna, för Roussillon milda, plats.Caudiès de Fenouillèdes ligger i dalen mellan Pyrenéerna och Corbièresbergen, 19 km norr om Maury. Här sveper nästan alltid den intensiva nordliga vinden "La Tramontane". Vingårdarna har därav ett svalare klimat och har förmågan att lyckas druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Chenin Blanc.Egendomen har kvar sina 30 hektar idag, men en stor del är nyplanterat med sorter som är mer lämpade för klimatet. Tidigare sorter som planterades för över 30 år sedan var mer anpassade efter den stora Bordeaux-trenden som slog till området. Både Tom och Alain föredrar eleganta och friska viner. 

Jord: Kalksten, skiffer och lera Druva: Syrah Appellation: Vin de Pays des Côtes CatalanesVinifiering: Noggrann skörd för hand. Jäsning på skalen på öppna tankar i en dag följt av press, jäsning och lagring i sex månader på betongtankar, innan buteljering. Inget svavel tillsatt.Passar bra med: Råbiff, grillad kyckling.


2020 Clos du Tue Boeuf, Vin Rouge, Les Montils, Frankrike - 1 flaska


Sedan 1400-talet har områdets sex hektar varit i händerna på familjen Puzelat.Bröderna Thierry och Jean-Marie Puzelat tog över helt från sin far då han var gammal nog att släppa det hela, år 1994. Före 70-talet var familjetraditionen att odla vinstockar, sparris och spannmål. Vinerna såldes i bulk. Vingårdarna konverterades till ekologiskt jordbruk 1996. Idag gör de 13 olika viner från fyra hektar i Cheverny och fyra hektar i Touraine. Från 2020 driver Thierry egendomen med sina döttrar Zoe och Louise medan Jean Marie njuter av en lugnare tid. Thierry är känd vad gäller mycket. I synnerhet för att vara en av grundarna till LAssociation des Vins Naturels 2002, en av de första rörelserna för den "naturliga revolutionen". Han har inspirerat många människor och hjälpt dem att arbeta på ett mer naturligt vis.Thierry håller just nu på att plantera sina första vingårdar i Georgien. 

Jord: lera, kalksten och Silex Druva:GamayAppellation: Vin de FranceVinifiering: Jäsning av hela klasar som börjar med macération carbonique( kolsyrejäsning) i en vecka och pågår i ytterligare 7 dagar i öppna kärl. Försiktig press och sedan lagring sex månader på gamla demi-muid.Passar bra med: Lantpaté, charkuterier.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det har blivit 14 lådor sedan starten! Nya Naturvinslådan som vi gör tillsammans med Dryckesbutiken innehåller viner för dig som vill ha så lite manipulation och tillsatser som möjligt i dina viner - eller bara är nyfiken på de senaste årens hetaste vintrend. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande rörelse. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de här vinerna utanför de hetaste vinbarerna och krogarna. Den här gången är det en höstlåda med härligt innehåll. Här hittar du både gamla och nya favoriter som Kumpf et Meyer, Domaine lOubliée, Weingut Knauss (orangevin), Podere San Biagio, Domaine de Majas & Clos de Tue Boeuf. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du