Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 13

DryckesbutikensNaturvinslåda Volym 13

Ekologisk

Dags för vår trettonde Naturvinslåda från Dryckesbutiken med viner för dig som vill ha så lite manipulation och tillsatser som möjligt. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande trend. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de h ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Naturvin från Dryckesbutiken. Lådan innehåller: 

 

 

2020 Domaine Majas Chenin Blanc, 12,5%, - 1 flaska

Alain Carriere tog över familjens 30 hektar stora egendom år 1992. Han insåg efter ett par år att det fanns utrymme för förbättring i vingårdarna. Tidigare gällde konventionellt jordbruk och vinframställning, därtill försäljning till kooperativ och stormarknader. Riktigt trist helt enkelt. Alain behövde hjälp för att ta sig vidare och nå sina mål. Lyckligt nog fann han Tom Lubbe, år 2007, känd upphovsman till Domaine Matassa, som har vingårdar 38 km söderut i området runt Calce.

Tom hjälpte Alain att konvertera till ekologiskt jordbruk och ledde honom mot naturliga viner som återspeglar denna, för Roussillon milda, plats. Caudiès de Fenouillèdes ligger i dalen mellan Pyrenéerna och Corbièresbergen, 19 km norr om Maury. Här sveper nästan alltid den intensiva nordliga vinden "La Tramontane".

Vingårdarna har därav ett svalare klimat och har förmågan att lyckas druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Chenin Blanc. Egendomen har kvar sina 30 hektar idag, men en stor del är nyplanterat med sorter som är mer lämpade för klimatet. Tidigare sorter som planterades för över 30 år sedan var mer anpassade efter den stora Bordeaux-trenden som slog till området. Både Tom och Alain föredrar eleganta och friska viner.

 

Jordmån: Kalksten, schist och lera

Druvor: Chenin Blanc

Appellation: Vin de Pays des Côtes Catalanes

Vinifiering: Noggrann skörd för hand. Direktpress sedan jäsning och lagring i fyra månader på betongtankar, innan buteljering.

Passar till: Stekt vit fisk, pasta med skaldjur.

 

 

2019 Bodegas Vinificante Amorro Blanco, 12,0% - 1 flaska

Dessa bröder, Miguel och Alex startade detta äventyr 2011, med målet att göra bra vin från stora terroirer. För tillfället hyr de alla vingårdar de arbetar i, men de siktar på att köpa dem så snart de kan hantera det ekonomiskt.

Totalt arbetar de över fem hektar, utspridda på fyra växtplatser med olika typer av albariza-jordar som alla har en hög halt av kalksten. En hektar med Tintilla ligger i Calderin del Obisporchase i Balbaina, strax utanför Jerez de la Frontera. En hektar av Tintilla och en av Tempranillo ligger i Chiclana och slutligen en hektar av Listan Blanco i Pago Mahina, strax utanför Sanlucar de Barrameda. Från första början har arbetet varit naturnära både vingård och vineri, därtill använder de sig av biodynamiska metoder.

 

Jordmån: Albariza och sand.

Druvor: Palomino fino.

Appellation: Vino de la Tierra.

Vinifiering: Direktpress följt av jäsning och lagring på rostfritt stål innan buteljering mars 2020.

Passar till: Lättare tapas, skaldjur.

 

 

2019 Eugenio Bocchino Aranzu, 12,5 % - 1 flaska

Precis som många andra ekonomistudenter, blev Eugenio Bocchino vansinnigt uttråkad. Han behövde något helt annat. Så, det blev arbete i en källare i Barbaresco för att lära sig göra vin på samma gång som han försökte hitta sin lycka och karriär som proffskidåkare.

Han blev inte världsberömd på det, utan gjorde istället sin första egna årgång av vin. Det här var 1996 och vinet var 500 flaskor Nebbiolo från vingården Roccabella, på gränsen till Barolo. Året efter ärvde han vingården La Perucca och gjorde 1000 flaskor. Och år 2000 hade han lyckats hyra två vingårdar i Barolo.

Hans fru Cinzia arbetar tillsammans med honom idag, och på grund av henne använder de också några biodynamiska metoder som passar deras jordar. Hon har gjort en hel del studier om biodynamik genom åren, och har också översatt Niclas Joly bok om detta ämne från franska till italienska.

Sedan 2016 gör de också viner från 2,5 ha som ligger vid deras semesterhus på norra Sardinien. En bra ursäkt för att spendera mer tid där och samtidigt ha förmågan att utforska vad du kan få ut av den otroliga terroiren på ön.

 

Jordmån: Granit.

Druvor: Vermentino 95% och 5% Semidano och Nuragusand.

Appellation: Vermentino di Gallura.

Vinifiering: Ett urval av druvor med mer mogen färg skördas för detta vin. Två veckors skalmaceration följt av lagring i ståltankar & damigiane i 16 månader.

Roligt faktum: Landsköldpaddan hamnade på etiketten eftersom det är ett djur som ofta ses runt just dessa vingårdar.

Passar till: Perfekt till picknick med blandat i korgen en varm sommardag.

 

 

2020 Clos du Tue-Boeuf Vin Rouge, 12,5% - 1 flaska

Sedan 1400-talet har områdets sex hektar varit i händerna på familjen Puzelat. Bröderna Thierry och Jean-Marie Puzelat tog över helt från sin far då han var gammal nog att släppa det hela, år 1994. Före 70-talet var familjetraditionen att odla vinstockar, sparris och spannmål. Vinerna såldes i bulk.

Vingårdarna konverterades till ekologiskt jordbruk 1996. Idag gör de 13 olika viner från fyra hektar i Cheverny och fyra hektar i Touraine. Från 2020 driver Thierry egendomen med sina döttrar Zoe och Louise medan Jean Marie njuter av en lugnare tid.

Thierry är känd vad gäller mycket. I synnerhet för att vara en av grundarna till L´Association des Vins Naturels 2002, en av de första rörelserna för den "naturliga revolutionen". Han har inspirerat många människor och hjälpt dem att arbeta på ett mer naturligt vis.  Thierry håller just nu på att plantera sina första vingårdar i Georgien.

 

Jordmån: 70% lera, kalksten och silex. 30% granit med vulkaniska spår och sand från Brouilly.

Druvor: Gamay

Appelation: Vin de France.

Vinifiering: Direktpress, jäsning och sedan lagring i fem månader på tank före buteljering.

Passar bra till: Lantpaté med cornichons, råbiff.

 

 

2019 Domaine de Majas Cortado, 12,5% - 1 flaska

Alain Carrere tog över familjens 30 hektar stora egendom år 1992. Han insåg efter ett par år att det fanns utrymme för förbättring i vingårdarna. Tidigare gällde konventionellt jordbruk och vinframställning, därtill försäljning till kooperativ och stormarknader. Riktigt trist helt enkelt. Alain behövde hjälp för att ta sig vidare och nå sina mål. Lyckligt nog fann han Tom Lubbe, år 2007, känd upphovsman till Domaine Matassa, som har vingårdar 38 km söderut i området runt Calce.

Tom hjälpte Alain att konvertera till ekologiskt jordbruk och ledde honom mot naturliga viner som återspeglar denna, för Roussillon milda, plats.

Caudiès de Fenouillèdes ligger i dalen mellan Pyrenéerna och Corbièresbergen, 19 km norr om Maury. Här sveper nästan alltid den intensiva nordliga vinden "La Tramontane". Vingårdarna har därav ett svalare klimat och har förmågan att lyckas druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Chenin Blanc.

Egendomen har kvar sina 30 hektar idag, men en stor del är nyplanterat med sorter som är mer lämpade för klimatet. Tidigare sorter som planterades för över 30 år sedan var mer anpassade efter den stora Bordeaux-trenden som slog till området. Både Tom och Alain föredrar eleganta och friska.

 

Druvor: 50% Grenache Noir, 25% Grenache Gris, 25% Grenache Blanc.

Appellation: Vin de Pays des Côtes Catalanes.

Vinifiering: Noggrann skörd för hand. Jäsning på öppna tankar i tre dagar följt av press och kontinuerlig jäsning och lagring i sex månader på betongtankar innan buteljering.

Passar till: Klassisk fransk råbiff med pommes och Dijon.

 

 

2019 Podere San Biagio Cafone Montepulciano d’Abbruzzo, 14% - 1 flaska

Jacopo Fiore tog över några av vingårdarna från sin far 2014. Denna plats, som ligger mellan Marche, San Grasso och Adriatiska havet har varit i hans familj i mer än 30 år, med både vingårdar, grönsaksland, en agriturismo & restaurang.

Jacopo har idag sex hektar vinstockar. Deras första viner gjordes 2016. Lekfull, fruktig, ren och rolig är de ord vi gillar att använda när vi beskriver vinerna!

 

Jordmån: Kalksten

Druvor: Montepulciano

Appellation: DOC Montepulciano dAbruzzo

Vinifiering: Avstjälkade druvor som jäst med skalen 15 dagar i öppna kar. Lagring på tankar av rostfritt stål i 12 månader innan buteljering

Passar till: Pizza och pasta

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Dags för vår trettonde Naturvinslåda från Dryckesbutiken med viner för dig som vill ha så lite manipulation och tillsatser som möjligt. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande trend. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de här vinerna utanför de hetaste vinbarerna och krogarna. Den här gången är det en vår-sommarlåda med härligt innehåll.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du