Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Rosforth & Rosforth Loire-lådan

Rosforth & RosforthLoire-lådan

Ekologisk

Ny spännande temalåda från Rosforth & Rosforth som är en av de riktiga nordiska pionjärerna när det gäller naturviner. Loire är på många sätt ryggraden i Rosforth & Rosforth vinportfölj. Det var här allt började för oss för många år sedan, det är helt klart den största distinkta regionen i vårt sort ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

2018 Orthogneiss – från Fred Niger van Herck i Muscadet 
Fred Niger hade mycket stora skor att fylla när han tog över Domaine de lÉcu från Guy Bossard för några år sedan. En legendarisk vingård och en legendarisk vinmakare. Men Fred hade verkat i bakgrunden i många år innan tillsammans med Guy, så han var ingen främling för vingården och hans resultat talar för sig själva. Låt oss bara säga att vinerna verkligen inte har blivit sämre! Här är Freds bud på klassisk, biodynamisk Muscadet. Syra- och mineralstrukturen är på plats (dvs. hög!) - men det finns en botten och saftighet som inte finns i andra Muscadet-viner. Vi böjer oss i dammet!


2017 Amandier – från David Foubert i Saumur
David är en av de nya vinproducenterna i den klassiska och berömda Saumur. Hans mål är inte att revolutionera, utan snarare att bevara, århundraden  av vacker vintradition. Chenin Blanc trivs bra på de kalkhaltiga jordarna här som ger de terrordrivna viner nästan evigt liv - oavsett prisklass. David är pragmatisk och hållbar i sitt arbete, dvs. gammaldags och med mycket få hjälpmedel, men fortfarande med det rena Saumur-uttrycket i åtanke.


2018 Mademoiselle M – från Alexandre Bain i Pouilly-Fumé
Alexandre är en av vinmakarna som gradvis har fått stjärnstatus i Loiredalen för sitt kompromisslösa arbete med Sauvignon Blanc. Han - och väldigt få andra vinproducenter i regionen - skördar druvor som faktiskt är riktigt mogna, vilket ger ett helt annat, mycket djupare uttryck än de gröna, krusbärsliknande vinerna, som annarrs är typiska för området. Här arbetar han med Botrytis (ädelröta), lagring på gamla fat och - inte minst - tid. Mademoiselle M (uppkallad efter Alexs dotter) har 2018 till och med legat under lite ’flor’, vilket ger vinet ytterligare komplexitet. Utan tillsatt svavel!


2019 Rosé d’un Jour – från Mark Angéli i Anjou
Det är ingen slump att det finns enhörningar på Marks etiketter! Från början avvisade han både de konventionella metoderna och reglerna, vilket också fick honom att säga adjö till appellationen och han har gjort vin under Vin de France i många, många år. Mark är mest känd för sina övernaturliga vita viner, men hans rosé är verkligen inte tråkig heller! Grolleau Gris utan tillsatt svavel - och även med en ganska hög sötma. Kan drickas med vad som helst när som helst på dygnet!


2018 Point Nommé – från Philippe Tessier i Cheverny
Loire är förmodligen mest känd för Cabernet Franc, Chenin och Sauvignon Blanc, men i Cheverny och dess omgivningar odlas också druvor som Gamay och Pinot Noir. Här pratar vi om ren Pinot Noir, och eftersom vi fortfarande är under norra himlen, visar druvan sig exakt från sin omisskännligt svala, känsliga och aromatiska sida. Kanske inte lika komplexa som dess burgundiska kusiner, men åtminstone lika charmiga och tack och lov inte belastad med deras aristokratiska uppförande!


2015 Les Picasses – från familjen Bonnaventure i Chinon
Åh, Cabernet Franc, åh, Chinon! Château de Coulaine har gjort rena och fina viner på druvsorten i århundraden - och kvaliteten misslyckas aldrig. Traditionell (som före det industriella inträdet i vinvärlden) "riktig" Cabernet. Djupt färgad, koncentrerad men sval frukt från söderläge. Ett vin man skulle vilja dricka på en gammaldags fransk bistro från en svunnen tid. Gamla vinstockar, gamla fat, gamla traditioner!

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny spännande temalåda från Rosforth & Rosforth som är en av de riktiga nordiska pionjärerna när det gäller naturviner. Loire är på många sätt ryggraden i Rosforth & Rosforth vinportfölj. Det var här allt började för oss för många år sedan, det är helt klart den största distinkta regionen i vårt sortiment, och det är här några av de största pionjärerna i naturvin fortfarande lever och tillverkar vin. Ingen nämnde, ingen glömd, men vi har gjort plats för några av dem i denna ärkefranska blandlåda!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du