Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Krispigt bubbel

Vad tyckte du?

Winefinders Krispigt bubbel

Den ultimata bubbellådan inför nyårsfirandet! Lådan är fylld med sex olika mousserande viner som alla utmärks av sin krispiga fräschör - perfekta att avnjuta väl kylda till jul- och nyårsfirandet. Levereras direkt hem till dörren med fri frakt!

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Montelvini, Prosecco Extra Dry (1 flaska)

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Intensivt fruktig med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, blommor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

 

Montelvini, Promosso Spumante Extra Dry (1 flaska)

Härligt fräsch Spumante från Veneto! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är deras fräscha instegsspumante. Vinet görs på bland annat druvan glera (samma druva som Prosecco men druvorna kommer från det större området Veneto) och med samma metod. Perfekt som aperitif eller varför inte till skaldjur, sallader eller snittar. Ett fynd! Inbjudande fruktig doft med toner av päron, Granny Smith-äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med livliga bubblor, fruktiga aromer och ett läskande avslut.

 

Montelvini, Promosso Spumante Rosé (1 flaska)

Härligt fräsch roséspumante från Veneto! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är deras fruktiga roséspumante som görs på vita druvor som tillsammans med pinot nero får sin ljust antikrosa färg. Med sin fruktiga fräschör passar det utmärkt som aperitif, såväl som till grillade fiskrätter, tonfisksallader och snittar. Inbjudande bärig doft med toner av jordgubbar, hallon, röda äpplen och körsbär. Munkänslan är torr, kroppen är medelfyllig med livliga bubblor och eftersmaken är intensivt bärig.

 

Segura Viudas, Vega Medien Organic Cava (1 flaska)

Ekologisk Cava från en av Spaniens ledande Cava-producenter, Segura Vidas. Musten får jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar, därefter buteljeras vinet och en andra jäsning på flaska sker. Efter 29 månader på jästfällningen degorgeras vinet och så tillsätts en dosage på 9 gram socker (motsvarar en Champagne Brut) innan slutlig buteljering sker. Det Druvblenden består av 85% macabeo och 15% chardonnay. Utmärkt till fisk, skaldjur och grönsaksrätter. Doften domineras av brioche, blodapelsin och lime. Smaken är ung och frisk med inslag av blodapelsin, brynt smör och lime.

 

Piccini, Prosecco Vino Spumante Extra Dry (1 flaska)

Populära Piccinis prosecco. Vinet är gjort med transfermetoden där den andra jäsningen sker på flaska och därefter filtreras och buteljeras om under tryck. Vinet dricks bäst i sin ungdom, gärna som aperitif, paj och sallader. En torr prosecco med frisk syra som balanseras upp av inbjudande toner av persika och citrus. Torr, frisk syra med citrustoner.

 

Corvezzo, Prosecco DOC Extra Dry Bio Terre di Marca 2017 (1 flaska)

Ny årgång från ekologiska Corvezzo! Många anser att prosecco är den absolut festligaste drycken, och det här vinet förklarar faktiskt mycket av populariteten. Det bjuder på ren, tillgänglig och fräsch fruktighet och är balanserat och okomplicerat - utan att bli tråkigt. Vinet är förstås gjort på gleradruvor, som är ekologiskt odlade i Motta di Livenza i Veneto.  Vinet jäses i ståltank och fick ligga på jästfällning i 60 dagar. Torr, frisk och fräsch prosecco men doft och smak av gröna äpplen, päron, citron, örter och en hint av fläderblom. Serveras som aperitif eller sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/518051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Den ultimata bubbellådan inför nyårsfirandet! Lådan är fylld med sex olika mousserande viner som alla utmärks av sin krispiga fräschör - perfekta att avnjuta väl kylda till jul- och nyårsfirandet. Levereras direkt hem till dörren med fri frakt!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du