Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Julklappslådan

DryckesbutikensJulklappslådan

Ekologisk

Årets Julklapp!? I alla fall för alla oss som älskar naturviner. Det här är en riktigt kul mixlåda av olika ursprung av naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt. Här finns kultproducenter som Les Bottes Rouges, Amos Baneres, Eduardo Torres, Joseph Do ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2020 Les Bottes Rouges Lèon Chardonnay (1 flaska)
Jean-Baptiste Menigoz, före detta lärare och längdskidåkare, förändrade sitt liv helt och hållet efter att ha smakat sitt första naturvin 2004. Det sportiga livet fick kliva åt sidan han började praktisera hos vinmakare så som Raphael Monnier och Stephane Tissot för att lära sig och för att, naturligtvis, dricka vin.

 

Efter studier i oenologi startade han sitt eget projekt 2012.Tre år in började han arbeta tillsammans med Florien Kleine Snuverink, en före detta restaurangägare från Amsterdam som åkte till Beaujolais för att göra vin tillsammans med Yvon Metras. Flo’ blev superförtjust i arbetet kring viner och vingårdar, bestämde sig för att fortsätta med det och sökte sig till en vacker utsikt.

 

Hon fann Jura och Jean-Baptiste och idag är det partners in crime. De har i dagsläget runt 7 hektar tillsammans, utspridda runt deras lilla by Abergement le Petit, och i backarna ovanför Arbois. De äger hälften och hyr resten, men alla vingårdar odlas av bara Jean-Baptise och Florien, det är en självklarhet för dem. De vita är nästan bara "ouillé" (upptoppade). De är livliga och intensiva i frukt, med frisk syra och fin mineralitet. Var cuvée är personlig och annorlunda - så du vill dricka många för att uppleva egendomens kärna.

 

Druva: Chardonnay

Appellation: AOC Arbois

Karaktär: Lätt till medelfylligt vitt. Citrustonen är mycket närvarande ihop med saltstänkt gul frukt med viss rondör.

Passar bra med: Njut av detta till diverse fiskrätter alternativt till ostbrickan. 


2020 Eduardo Torres Acosta Versante Nord Bianco (1 flaska)
Vårt första möte med Eduardo Torres var 2012, då han praktiserade hos Arianna Occhipinti i Vittoria.

 

Eduardo kommer från en liten by på norra Teneriffa och talade inte ett ord engelska vid den tiden. Inte heller verkade italienskan flöda, så vår kommunikation var i princip obefintlig. Men han stannade kvar.När valet var han skulle göra sina egna viner gjordes var Etna det enda alternativet, uppvuxen på en vulkanisk ö som han är så kändes det som hemma. Han gjorde sin första årgång 2014 som lanserades 2016.Idag driver han 5 hektar vinodlingar totalt.

 

Hälften är hans egna och hälften hyr han genom långtidskontrakt.Vineriet ligger i Randazzo, ett stenkast från hans egna vingårdar.Etnas eleganta och livfulla frukt står här i full blom.

 

Druva: Minella, Carricante, Cataratto and Albanello

Appellation: Bianco Terre Siciliane IGT

Karaktär: Friskt, mineraldrivet vitt där smaken präglas av mogen citrus (konserverad) och pigg sälta. 

Passar bra med: Skaldjur i alla dess skepnader.2020 Amós Baneres Vinya Oculta (1 flaska)
Amós Bañeres tröttnade på sitt liv som apotekare i Barcelona och flyttade till Penedès år 2011 för att ta hand om 5,5 hektar vingårdar, som tillhörde hans mammas familj. Här, på den kalkrika gamla flodbotten planterades främst gamla vinrankor av Xarel-lo, Macabeu och Perellada. Men det finns också en liten växtplats längre upp på kullen som planterats med Garnacha.

 

Amós är precis i sitt arbete och vill göra rena viner som är stabila och klarar sig utan tillsatser. Produktionen är liten än så länge och vinifiering samt lagring sker på gamla fat och amfora, i ett litet skjul bredvid hemmet.Hans viner är energiska, djupa och levande. Vi kan inte få nog av dem!

 

Druva: Xarel-lo

Appellation: DO Penedès

Karaktär: Ett lättare orangevin där smaken drar åt persika, aprikos med solmogen hint. Torra tanniner ramar in paketet och ger snygg struktur. Häll gärna på karaff en stund innan servering för att knuffa igång alla aromer lite extra.

Passar bra med: Paté, charkuterier, grillade grönsaker, pickles.2020 Les Bottes Rouges La Pépée Pinot Noir (1 flaska)
Jean-Baptiste Menigoz, före detta lärare och längdskidåkare, förändrade sitt liv helt och hållet efter att ha smakat sitt första naturvin 2004. Det sportiga livet fick kliva åt sidan han började praktisera hos vinmakare så som Raphael Monnier och Stephane Tissot för att lära sig och för att, naturligtvis, dricka vin.

 

Efter studier i oenologi startade han sitt eget projekt 2012.Tre år in började han arbeta tillsammans med Florien Kleine Snuverink, en före detta restaurangägare från Amsterdam som åkte till Beaujolais för att göra vin tillsammans med Yvon Metras. Flo’ blev superförtjust i arbetet kring viner och vingårdar, bestämde sig för att fortsätta med det och sökte sig till en vacker utsikt.

 

Hon fann Jura och Jean-Baptiste och idag är det partners in crime. De har i dagsläget runt 7 hektar tillsammans, utspridda runt deras lilla by Abergement le Petit, och i backarna ovanför Arbois. De äger hälften och hyr resten, men alla vingårdar odlas av bara Jean-Baptise och Florien, det är en självklarhet för dem.De vita är nästan bara "ouillé" (upptoppade).

 

De är livliga och intensiva i frukt, med frisk syra och fin mineralitet. Var cuvée är personlig och annorlunda - så du vill dricka många för att uppleva egendomens kärna.

Druva: Pinot Noir

Appellation: AOC Arbois

Karaktär: Lättare rött fast med stor karaktär. Energifylld, koncentrerröd frukt med bra djup och viss pepprighet som lyfts av frisk syra.

Passar bra med: Charkuterier, terrine, svamprisotto.


2016 Joseph Dorbon Les Bernardines VV (1 flaska)
Joseph Dorbon började göra vin 1989 från 2 hektar i sluttningen ovanför Vadans, bara 5 kilometer väster om Arbois. Tidigare hörde denna mark till hans far, vingården planterades av hans farafar, men den äldre generationen odlade då druvor enbart för att sälja dom.

 

Joseph har alltid arbetat med de bästa ekologiska metoderna och gör sina viner på ett mycket traditionellt sätt. Han lämnar dem i sin gamla källare vilandes under flor under lång tid innan buteljering och försäljning. Det här är den enda killen i byn som gör vin, så vill du prova "Vadans-terroir", är Dorbon ett svårslaget val

 

Alla Josephs vita viner är upptoppade (sous voile). Det är eleganta med härlig sälta och struktur. Därtill läckert intensiv frukt och uppfriskande syra. 


Druva: Ploussard och Pinot Noir

Appellation: AOC Arbois

Karaktär: Slankt, elegant rött. Något mer utvecklad frukt och en aromatik som drar åt nyponros och något rökiga inslag.

Passar bra med: Kallskuret, rostad kål, lamm. 


2014 La Maison Romane Château de Berzé Macon Rouge ’Chateau de Berzé’ (1 flaska)
Oronce de Beler föddes 1978 i Paris. Vid 27 års ålder bestämde han sig för att det var nog med stadsliv och flyttade till det historiska 1300-talshuset Maison Romane i Vosne Romanée. En sann dröm, för Oronce, som alltid varit passionerat förtjust i Bourgogne och dess växtplatser.

 

Från ett litet vineri i en mycket gammal källare producerar han idag så väldigt goda, naturliga viner. Druvor köps från vänner som arbetar ekologiskt och främst biodynamiskt, men han plogar vingårdarna själv med sina hästar Prosper och Quatro.

 

Vingårdarna består till störst del av gamla vinstockar och det är närmast tysk ordning på det strikta valet av frukt. Druvorna pressas med en liten handpress. I källarens ryms inte mer än tio fat. Buteljeringen är hantverksmässigt noggrann – två flaskor i taget (med hjälp av en tvåvägskran) ser till att ta tillvara på den allra bästa musten.

 

De röda vinerna fermenteras i hela klasar för finess, silkeslen struktur, tät frukt och fina aromer. De vita har god fruktkoncentration, frisk syra och mineraldrivet avslut.

Druva: Gamay

Appellation: Mâcon Rouge AOC

Karaktär: Lättare och aromatiskt rött vin. Här spelar små röda bär huvudrollen ihop med slingrande örtiga toner. Väldigt elegant!

Passar bra med: Vilttartar, ungsbakad fågel. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Årets Julklapp!? I alla fall för alla oss som älskar naturviner. Det här är en riktigt kul mixlåda av olika ursprung av naturliga/minimalistiska viner - viner som görs med så lite mänsklig påverkan som möjligt.

Här finns kultproducenter som Les Bottes Rouges, Amos Baneres, Eduardo Torres, Joseph Dorbon och Château de Berzé. En perfekt julklapp till dig själv eller någon annan.

Lådan finns förstås endast i en liten upplaga!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du