Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Festlådan
Våra kunder tycker

DryckesbutikensFestlådan

Det här är den perfekta temalådan för alla bubbelälskare och särskilt för alla oss naturvinsälskare! Åter igen släpper vi en Naturvinslåda med fokus på bubblande viner i samarbete med Dryckesbutiken. Lådan innehåller sex flaskor av tre olika viner (två flaskor av varje sort): Champagne från eleganta···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Val Frison, Goustan 2018 (2 flaskor)

Valerie Frison är inte bara genuint charmig och cool hon gör också riktigt läckra bubblor. Valerie började odla druvor 1996 när hon fick möjligheten att ta över 1 hektar av sin familjegård. Efter några år i vinbranschen reste hon till Alsace för att besöka andra vinproducenter och insåg snabbt att man kan göra bättre vin om man tar hand om jorden man brukar. 2003 köpte hon mer mark och konverterade sina vingårdar till ekologiskt jordbruk. 2007 beslutade Val att inte sälja sina druvor till de stora producenterna längre och gjorde samma år sitt första eget vin. Ville sur Arce ligger i den södra delen av Champagne. Här driver hon sin 6 hektar stora vingårdar som är planterade med 93% Pinot Noir och 7% av Chardonnay. Vinerna tillverkas av mogna druvor och låga skördeuttag (i förhållande till regionen). Hon blandar inte årgångar vilket gör att varje cuvée återspeglar årgången och de är också tillverkade utan dosering (sk Brut Nature). För Val är det extremt viktigt att vinerna kan uttrycka egendomens terroire. Just det här vinet är görs via en direktpress innan jäsning och vinet får sedan vila på gamla ekfat före tappning med lite jäst och socker för att starta en andra jäsning på flaska. Vinet får sedan vila 18 månader på jästfällningen före degorgering.

 

Domaine des Marnes, Blanches Crémant Reserve 2019 (2 flaskor)

Géraud och Pauline Fromont träffades när dom studerade vitikultur 2006. Eftersom dom båda är födda och uppvuxna i Jura var valet självklart att det var här dom skulle göra vin. Idag har dom totalt 10 hektar utspritt på tre byar i södra delen av Jura; Cesancey, Vincelles och Sainte Agnés. Samtliga vingårdar har stor halt av kalksten och stockarna har generellt nått hög ålder. Dom jobbar hårt i vingården för att odla fram bästa möjliga druvmaterial utan besprutning eller tillsatser i vineriet. Resultatet blir unika viner som väldigt tydligt uttrycker sitt ursprung. 


Druva: Chardonnay Appellation: AOC Côtes du Jura Karaktär: Friskt och grönäppligt mousserande med pigga bubblor. Passar bra med: Charkuterier, ostar, ostron eller grillade skaldjur.

 

Els Vinyerons, Cava Pregadéu Méthod Ancestral 2019 (2 flaskor)

Detta samarbete mellan Amós Bañeres och Alex Ruiz startade 2014. Amós är apotekaren som tröttnade på medicin och Barcelona och Alex är vinmakaren som har gjort Cava på sin familjeegendom, har detta som sitt "hjärteprojekt”. De har 10 hektar fördelat på tre vinodlingar och filosofin är att erbjuda naturligt vin som är prisvärt och lätt att förstå. Det här ska kunna inviga alla människor till en mer naturnära värld. Samtidigt vill Amós och Alex visa vilka uttryck du kan få av regionens inhemska druvsorter. Vinerna tillverkas utan svavel eller andra tillsatser och är redo att drickas unga men har ändå seriös struktur, elegans och finess. 


Druva: Xarel-loAppellation: DO PenedèsKaraktär: Lätt till medelfylligt vitt. Här ryms både solmogen citrusfrukt, mineralsälta ihop med fin syra och rondör.Passar bra med: Som törstsläckare, fördrink eller med små blandade tilltugg.

 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dryckesbutiken är en vinimportör som erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa viner från olika delar av världen. Företaget grundades med en passion för vin och en önskan att dela den med andra. Dryckesbutiken fokuserar på att erbjuda viner som är unika, spännande och fulla av karaktär.

Dryckesbutikens sortiment innehåller viner från kända vinregioner som Frankrike, Italien, Spanien och Chile, men även mer ovanliga områden som Grekland, Libanon och Sydafrika. Företaget har ett särskilt intresse för att hitta viner från mindre producenter som har en unik historia och känsla.

Förutom att erbjuda högkvalitativa viner, har Dryckesbutiken ett engagerat team av experter som kan ge råd om vinval och tillhörande matparningar. De strävar efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Dryckesbutiken har ett starkt fokus på hållbarhet och ansvarstagande. De arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att minimera användningen av plast och genom att välja leverantörer som arbetar på ett miljövänligt sätt.

Sammanfattningsvis är Dryckesbutiken en vinimportör som är passionerad om vin och erbjuder högkvalitativa viner från olika delar av världen. Med ett engagerat team av experter och en starkt fokus på hållbarhet, strävar företaget efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du