Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Bästsäljare Volym 3

Vad tyckte du?

Winefinders Bästsäljare Volym 3

Efter succén med Bästsäljare Volym 1 och 2 kommer här vår efterlängtade uppföljare med ett urval av våra just nu mest populära viner i butiken. De bästsäljande favoriterna i Volym 3 är särskilt utvalda för att möta vårvinterns maträtter. Lådan är fylld med viner från såväl Valpolicella, Sydfrankrike ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Montelvini, Prosecco Extra Dry (1 flaska)

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. Intensivt fruktig med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, blommor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

 

Sun & Air, Sauvignon Blanc 2017 (1 flaska)

Matvänlig sauvignon blanc som passar både till fisken och aperitifen. Vinet är gjort på sauvignon blancdruvor odlade i svala sydafrikanska Western Cape. Vinet fick jäsa på ståltank för att bevara sin aromatiska och fruktiga karaktär. Fruktig doft med toner av citron, gul melon, kiwi, krusbär och päron. Smaken är torr och frisk och medelfyllig med generös och tropisk frukt.

 

Bouchard Pere et Fils, Mâcon-Lugny St-Pierre Monopole 2017 (1 flaska)

Senaste årgången från Bouchards Macon-Lugny! 2017 var, precis som 2016, en svår årgång med vårfrost som ödelade stora delar av vingårdarna i Bourgogne. Kvaliteten på de druvor som överlevde var dock ypperlig. Lugny är en av de bättre vinbyarna i Macon (söder om Côte dOr) och är kända för sina relativt fylliga och smakrika viner. Bynamnet får därför skrivas ut på etiketten, vilket är ovanligt för Macon som är den enda appellationen i Bourgogne som inte har några officiella cru-vingårdar. 10-15 procent av vinet har lagrats på ekfat och resten på rostfritt stål i 10 månader. Med sin fräschör är viner utmärkt till skaldjur, fisk eller kyckling. Ungdomlig och fruktig doft med inslag av gula äpplen, persika, citrus och tropisk frukt. Smaken är torr, frisk och medelfyllig med toner äpplen, persika, päron och fräsch avslutning.

 

Domaine Andre Brunel, Le Petit Tracteur de Brunel NV (1 flaska)

Alain Brunel driver toppegendomen Domaine les Cailloux i södra Rhône och det här är hans instegsvin som är gjort på druvor utanför regionen. En fräsch och smakrik sydfransos gjord på de klassiska druvorna grenache, cinsault och syrah. Läcker saftig bärig doft av mörka bär, röda bär, kryddor och lite torkade frukter. Smaken är medelfyllig och generös med mjuk fruktig smak av röda bär, mörka bär och kryddor.

 

Jeff Carrel. Les Darons 2016 (1 flaska)

Storsäljare i ny årgång! Prestigefyllda vintidningen The Wine Advocat har tidigare sagt om denna producent: "Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer!". Darons är regionens lokala slang för fäder, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de har över 40 år på nacken. Vinet är gjort på mestadels grenache (75%), som fått sällskap av en gnutta carignan och syrah från en vingård på hög höjd i Laure-Minervois. Vinet vinifieras utan svavel (lite tillsätts vid buteljering). Till karaktären är vinet fyllt av röd frukt, med en krispig syra som gör det hela friskt och saftigt. Ett användbart vin som passar både till mat och att servera som det är. Doften är ung och nyanserad med toner av röd frukt, mörka bär, peppar, lakrits, örter och mineral. Smaken är ung, koncentrerad och stram men också härligt fruktig med pepprig och nästan nyanserad och lockande med lätt kryddig ton. Här finns inslag av lakrits och vinet avslutas med en lång och fruktig eftersmak.

 

Tedeschi, Valpolicella DOC Superiore 2016 (1 flaska)

Klassisk Valpolicella från ett av de riktigt gamla amaronefamiljerna. Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar i Mezzane och Tregnano där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% molinara, rossignola, negrara och dindarella. Druvorna skördades i slutet av september och början av oktober. Vinet lagrades därefter i ett år på slavonisk ek. Ett klassiskt italienskt vin som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat. Doften är friskt fruktig med toner av körsbär, vinbär och örter. Kroppen är medelfyllig med en pigg syra, mjuka tanniner och ett fruktigt avslut.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/56551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter succén med Bästsäljare Volym 1 och 2 kommer här vår efterlängtade uppföljare med ett urval av våra just nu mest populära viner i butiken. De bästsäljande favoriterna i Volym 3 är särskilt utvalda för att möta vårvinterns maträtter. Lådan är fylld med viner från såväl Valpolicella, Sydfrankrike, Prosecco, Bourgogne och Sydafrika - här finns något för de flesta smaker!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du