Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Superblend 802.A + 802.B DUO - Giftbox 2018

PenfoldsSuperblend 802.A + 802.B DUO - Giftbox 2018

Australien, South Australia, 750 ml, 14,5%

En superblandning - Två tolkningar. Superblend 802.A och Superblend 802.B representerar två unika tolkningar av den ikoniska australiensiska blandningen av cabernet sauvignon och shiraz, hämtade från unika vingårdslägen avsedda för Penfolds flaggskepp.   Superblend 802.A-komponenterna lagrades sep ···

Låda (2 st)

11 498 kr

Flaskpris 5 749 kr
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Drickes
2025-2055
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En superblandning - Två tolkningar. Superblend 802.A och Superblend 802.B representerar två unika tolkningar av den ikoniska australiensiska blandningen av cabernet sauvignon och shiraz, hämtade från unika vingårdslägen avsedda för Penfolds flaggskepp.

 

Superblend 802.A-komponenterna lagrades separat under 22 månader i fat av ny amerikansk ek innan de blandades. Cabernet sauvignon gör sin strukturella närvaro märkbar och utgör 68% av blandningen, medan shiraz med sina 32% ger generositet.

 

802.B består av 55% cabernet sauvignon och resterande del med shiraz. Komponenterna blandades omedelbart efter skörd fick sedan mogna under 19 månader i fat av fransk ek. En spännande motpol till sitt amerikanska ek-syskon.

 

Bin 802.A 2018

Stor koncentrerad doft med tydligt fruktiga toner av plommon, fikon och gojibär med kryddiga nuyanser av crème brûlée-skorpa, kolanöt, stjärnanis och fat Smaken är fyllig och generös med en kompott av de fruktiga och bäriga aromerna som doften bjöd på. Detta balanseras oerhört vackert upp av en tydlig tanninstruktur och närvarande syra som skapar grunden för den mycket långa eftersmaken som bjuder på smäckra toner av fat, smörkola och tomatkärneolja.

 

Bin 802.B 2018

Ungdomlig och fräsch doft med aromatiskt bäriga toner av björnbär, mullbär och hallon med nyanser av vanilj, mjölkchoklad, kardemunna och sandelträ. Smaken är frisk som ackompanjerar de frukt tonerna av cumquat, granatäpple och persimon väl. Detta balanseras upp av gryniga tanniner vilket skapar en välsmakande och torr brygga till den helgjutna eftersmaken som bjuder på mörk choklad och ett stänk av ögonkakao och paprika.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du