Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Sin Azufre Pinot Noir  2020

Bodega ChacraSin Azufre Pinot Noir 2020

Ekologisk

Argentina, Patagonia, 750 ml, 13%

Bodega Chacras Sin Azufre är, precis som namnet antyder, tillverkad helt utan tillsats av svavel. Vinet tillverkas enligt naturvinsprincipen med vildjäst på¨ett så naturligt sätt som möjligt - helt i stil med Pieros personliga övertygelse, eftersom han personligen är en stor förespråkare för biodyna ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Stor, blommig intensiv pinot noir i en ren, fruktig stil med doft av röda bär (hallon, jordgubbar), te, lavendel och lite rökig mineralitet i eftersmaken (krossade stenar). Vinet är mer expressivt i doft och smak än de svavlade motsvarigheterna.  Vinet är biodynamiskt och osvavlat och lever därför upp till kriterierna som naturvin. Det är kanske den bästa osvavlade pinot noir som vi provat. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p

Aromas of freshly sliced mushrooms with blackberries, black cherries and some ripe strawberries. Medium to full body with dark fruit and chewy tannins. More structured in past vintages. Rather chewy. No sulfur added here. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bodega Chacras Sin Azufre är, precis som namnet antyder, tillverkad helt utan tillsats av svavel. Vinet tillverkas enligt naturvinsprincipen med vildjäst på¨ett så naturligt sätt som möjligt - helt i stil med Pieros personliga övertygelse, eftersom han personligen är en stor förespråkare för biodynamisk odling. Vinet lagrar 10 månader på franska ekfat. Vinet är otroligt elegant och rent i sin stil med stor frukt och stor komplexitet.  Det är kanske den bästa osvavlade pinot noir som vi provat. Eller som James Suckling säger: "One of the ultimate natural wines."

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du