Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Pinot Noir, Barda 2013

Vad tyckte du?

Bodega Chacra Pinot Noir, Barda 2013

Ekologisk

Argentina, Patagonia, 750 ml, 14%

Så hur smakar Barda när det är moget? Här är svaret! När vi provade 2013 var vi bara tvungna att ta in det i butiken. Bärsmakerna hade fått en helt annan rondör, de mystiska skogstonerna hade djupnat och den ungdomliga nerven hade ersatts av en komplex smakrikedom. Precis som med 2018 görs vinet på ···

Styckvis

259:-

/flaska
Låda (12 st)

259:-

/flaska, totalt 3 108:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2013

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Högklassig och intensiv pinot noir med mogen frukt av plommon, hallon, choklad. Alla smakerna levereras i en elegant och lite krämig stil tillsammans med toner och örter och en fin kryddighet. Bra syra och lång eftersmak.

Drickes
2020-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
92 p "This is a great Pinot from Patagonia at a very nice price, drink 2015-2021"

2013 was a cooler vintage and the light-colored 2013 Barda feels lighter and more delicate with raspberry leaf aromas that are quite ethereal and that have a slightly rustic and wild edge. The palate is extremely elegant with lively acidity that is very fresh and dances on your tongue as the flavor lingers in your mouth. Straight, linear and fresh, it is already developing elegance, tension and subtlety. This is a great Pinot from Patagonia at a very nice price. 50,000 bottles.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Så hur smakar Barda när det är moget? Här är svaret! När vi provade 2013 var vi bara tvungna att ta in det i butiken. Bärsmakerna hade fått en helt annan rondör, de mystiska skogstonerna hade djupnat och den ungdomliga nerven hade ersatts av en komplex smakrikedom. Precis som med 2018 görs vinet på 100 procent pinot noir från mycket gamla vingårdar (vissa planterade redan 1932) men även på frukt från nyare planteringar. Odlingarna är ekologiska och biodynamiska och växer i ett ganska svalt men torrt mikroklimat som ger några av Sydamerikas allra bästa Pinot Noir-viner. Vinet har lagrats i 10 månader på en blandning av betong och ek (gammal och ny).

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du