Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Barda Pinot Noir 2020

Bodega ChacraBarda Pinot Noir 2020

Ekologisk

Argentina, Patagonia, 750 ml, 13,5%

Äntligen i butiken i ny fantastisk årgång. Ett av de bästa pinot noir-vinerna i prisklassen - punkt! Barda görs på 100 procent pinot noir som främst hämtas från vingårdar som planterades med oympade stockar 1990. Odlingarna är ekologiska och biodynamiska och växer i ett ganska svalt men torrt mikrok ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Fruktig men välstrukturerad pinot noir med generös doft av hallon, plommon, körsbär, mineral och choklad. Alla smakerna levereras i en elegant och lite krämig stil tillsammans med toner av röda bär, örter och en fin kryddighet. Bra syra och lång eftersmak. Ett mycket tilltalande och eftertraktat naturvin!

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
93p

Plenty of orange peel and pomegranate to the dark strawberry and raspberry aromas. Medium-bodied with a solid core of fruit and fine tannins, which come together nicely and energetically at the finish. Drink and enjoy.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen i butiken i ny fantastisk årgång. Ett av de bästa pinot noir-vinerna i prisklassen - punkt! Barda görs på 100 procent pinot noir som främst hämtas från vingårdar som planterades med oympade stockar 1990. Odlingarna är ekologiska och biodynamiska och växer i ett ganska svalt men torrt mikroklimat som ger några av Sydamerikas allra bästa Pinot Noir-viner. Vinet jäses vid låga temperaturer i runda cementtankar, med naturligt förekommande jäst. Efter det får det mogna 11 månader på 50% ekfat (15% ny ek) och 50% betongtankar för att vinerna ska bli mer burgundiska i stilen. Detta här är klassisk pinot och som erbjuder fantastiskt mycket smak och kvalitet för pengarna. Drick till kyckling, annan fågel, lättare kötträtter och kraftfullare fisk- eller grönsaksrätter.

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du