Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Atamisque Serbal Chardonnay 2018
Våra kunder tycker

Bodega AtamisqueSerbal Chardonnay 2018

Argentina, Mendoza, 750 ml, 14%

Franska paret John och Chantal du Moncea gör hyllade viner på hög höjd i Uco Valley i Argentina. Paret har specialiserat sig på pinot, chardonnay men också cabernet franc och malbec. Serbal Chardonnay kommer från handplockade druvor som växer på i snitt 25 år gamla vinstockar på 1300 meter över have ···

Styckvis

129 kr

/flaskaOrd. pris 179 kr
Låda (12 st)

1 548 kr

Ord. pris 2 148 kr
Årgång

2018

Smaknotering

Inbjudande floral doft med toner av vita blommor, gröna äpplen och päron. Vinet är mjukt och tilltalande med en fin fräschör och syra.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Franska paret John och Chantal du Moncea gör hyllade viner på hög höjd i Uco Valley i Argentina. Paret har specialiserat sig på pinot, chardonnay men också cabernet franc och malbec. Serbal Chardonnay kommer från handplockade druvor som växer på i snitt 25 år gamla vinstockar på 1300 meter över havet. Resultatet är en fräsch och fruktdriven och smörig chardonnay som passar utmärkt att dricka som den är vid 12-14 grader i ett glas med stor kupa eller till pasta, smaksrika fiskrätter eller grillad kyckling.

Producenten

Atamisque ligger 1250 meter över havet i Uco Valley i Mendoza vid foten av de majestätiska Anderna. Egendomen köptes 2006 av det franska paret John och Chantal du Monceau. Chantal kommer från en vinodlarfamilj och ansåg att de hittat en plats med de bästa förutsättningarna i Mendoza för att göra vin av högsta kvalitet. Bodega Atamisque producerade sin första skörd år 2007. Egendomens vinstockar ha en ålder på upp till 80 år och jordmånen består av skiffer och granit med ett överliggande lager av sand och grus. Klimatet är relativt svalt. Druvorna skördas för hand och all fatlagring sker på franska ekfat. Idag är även Roberto de la Mota (som bland annat jobbar för producenten Mendel) konsult på egendomen. 

http://www.atamisque.com/eng/index-bodega.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du