Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Susana Balbo Ben Marco Sin Limites Gualtallary Malbec 2019

Susana BalboBen Marco Sin Limites Gualtallary Malbec 2019

Argentina, Mendoza, 750 ml, 14,6%

Susana Balbo är en helt klart en av de bästa och mest spännande vinmakarna i hela Argentina. Druvorna till hennes limiterade Malbec från Gualtallary hämtas från en av de svalaste delarna av Uco-dalen. Under kalla år kan hennes Malbecviner föra tankarna åt Bourgogne men i allmänhet kan den placeras i ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Malbec

Smaknotering

Doften är fräscht fruktig med toner av björnbär, blåbär och hallon vilka samsas med nyanser av viol, mineral och fat. Smaken är både fyllig och elegant (Ett signum för Susana Balbo!), med fin koncentration av blå frukt och en stram och lätt kalkig mineralitet.

Drickes
2022-2030
Alkoholhalt
14,6%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
97p 97 p "Superb."

The blue fruit here is crazy with raspberries and blueberries, as well as violets and crushed stones. Full-bodied, yet agile and bright. Dense and layered with creamy, silky tannins. It’s so long and driven. Superb. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Susana Balbo är en helt klart en av de bästa och mest spännande vinmakarna i hela Argentina. Druvorna till hennes limiterade Malbec från Gualtallary hämtas från en av de svalaste delarna av Uco-dalen. Under kalla år kan hennes Malbecviner föra tankarna åt Bourgogne men i allmänhet kan den placeras i samma klimatkaraktär som Bordeaux eller Napa. Jordmånen i nordvästra Gualtallary är typiskt alluviala med ett ytligt lager av vegetation över ett sandlager vilket in sin tur vilar kalksten. Det ger extremt fattiga jordar i form av organiskt material och har en utmärkt dränering, vilket gör att vinrankorna tränger djupt ner av jordlagren - en förutsättning för komplexa och koncentrerade smaker. Druvmusten har fått jäsa i betongägg och använda fat med dagliga nedpressning av "skalhatten". Skalen får macera i 25 dagar innan det lagras under 12 månder i fat av fransk ek som används för andra och tredje gången. Det här är ett av de mest eleganta Malbecviner som vi stött på. Finess och smakrikedom i ett och samma vin.

Producenten

När Susana Balbo tog sin examen med högsta betyg i Oenolog i Mendoza år 1981 var vinvärlden väldigt annorlunda från idag. Inte nog med att hon var hittills ensam kvinna i Argentina ta oenologexamen, hela industrin var på den tiden en annan värld. Då var det volym, snarare än kvalitet, som gällde. Vitt vin var populärare än rött, Robert Parker hade precis börjat recensera vin. Argentina fanns knappt på vinkartan, annat än som ett lite udda ursprung för billiga volymviner.

Men Susana Balbo hade en annan vision, att producera kvalitetsviner av yppersta klass och elegans. 

 

Istället för att ge sig in i volymvinsmarknaden började hon göra premiumviner på vitvinsdruvan Torrontés i Salta. Ett för den tiden väldigt ovanligt ursprung.

Hennes naturvetenskapliga studier kombinerat med hennes nyfikenhet och ständiga förbättringsarbete resulterade i en outtröttlig experimentlust. Systematiskt experimenterade hon med fatstorlekar från 160 till 6,500 liter, olika jäststammar, lagringssätt, jästemperaturer och material.

Få vinmakare i Argentina, eller för den delen i världen, kan skryta om att ha så systematiskt utvärderat så många sätt att göra viner på som Susana Balbo.

 

Till slut landade hon i slutsatsen att jäsning på cementägg var helt rätt för vad hon ville uppnå – renhet i frukten, komplexitet och en överlag mer återhållen och nyanserad stil än normen i Argentina. Hennes insatser för Argentinas vinindustri har gjort henne trefaldigt belönad till ordförande av Wines of Argentina. Dessutom är hon sedan några år tillbaka kongressledamot i Argentinas parlament.

susanabalbowines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du