Våra favoriter till kräftor

Så här mitt i brinnande kräftsäsong duggar kräftskivorna tätt. Här listar vi vad man skall tänka på när man väljer vin till de dilldoftande härligheterna!
Vad dricker man egentligen till kräftor? Förutom de klassiska kombinationerna - öl och nubbe - så går det faktiskt alldeles utmärkt att servera vin till de nykokta kräftorna. Håll dig dock borta från de röda och fatlagrade vita vinerna och satsa på friska och fruktiga vita viner. Här listar vi våra hetaste tips!

Sauvignon Blanc

Till örtigheten från krondillen är det gott att möta upp med ett örtigt aromatiskt vin - druvan sauvignon blanc ger en spännande och god kombination och smakbrygga. Sancerre i Loiredalen är kända för sina högklassiga sauvignon blanc-viner och är alltid ett givet val

Riesling

Var inte rädd för lite restsötma i din riesling då den kommer att mötas upp av kräftornas sälta. Satsa på unga, gärna tyska, rielsings med hög syra och stor fruktighet.

Grüner Veltliner

Precis som ovanstående druvor kommer Österrikes stolthet grüner veltliner att vara en bra match till kräftkalaset. De besitter rieslingdruvans höga syra och fuktighet men är något "fetare" i stilen och har ofta ett lite pepprig anslag.

Albariñho/Alvariñho

Vill man testa spanskt/portugisiskt är albariñho/alvariñho en spännande druvsort som många har missat (stavningen på druvan varierar efter ursprung). Denna fruktiga druva med sin inneboende sälta och fräschör kommer att ackompanjera kräftorna fint och lämna få besvikna.

 

Här finner du våra favoriter i butiken! 

Till alla våra topplistor!
Dela!