Emma Ziemann, Svensk Mästare i Sommellerie 2018 väljer sina favoriter

Emma Ziemann är en av Sveriges starkast lysande vinstjärnor. Till vardags jobbar hon på Thörnströms Kök i Göteborg, men Emma ägnar så gott som dygnets alla timmar åt sitt yrke: hon har tävlat och placerat sig högt i såväl Årets Servitör, Lily Bollinger Award och Freestyle Sommelier. Den 6 maj i år kunde hon kröna sin tävlingskarriär med att vinna SM i Sommellierie 2018. Vi bad henne att välja sina 10 favoriter - du finner dem här!

En SM-vinnare blir till

Åratal av träning. Ständigt plugg. Ångest och nervositet. Allting kokas ner till några få timmar varje år då SM i Sommellerie avgörs. Årets tävling ägde rum den 6 maj på Hotel At Six i Stockholm där 10 semifinalister grillades från 8 på morgonen fram till lunchtid med ett (galet svårt) teoretiskt prov, blindprovningar, övingar med mat och dryck i kombination och allmän praktisk och teoretisk sommellierkunskap. Klockan 15:00 drog finalen igång där Emma stod som en av tre slutgiltiga finalister. Efter en rafflande uppvisning inför en stor publik kunde Emma kamma hem segern efter en imponerande uppvisning i vinservering, ostvagn, etikettskännedom, vin-memory, champagneupphällning och drinkar. 

En lycklig nykorad vinnare. Emma Ziemann pustar ut efter en lång dag. Foton: Mikael Göransson

.

Emmas favoriter

Winefinder fanns på plats för att gratulera Emma och hennes medtävlande innan, under och efter tävlingen. Eftersom det alltid är trevligare att fira tillsammans finner du Emmas skål-värdiga favoriter här!

Till alla våra topplistor!
Dela!