Exklusiv provning med Giorgio Rivetti från La Spinetta och Contratto

Enjoy Wine & Spirits kontor - Danvikstull - måndag 3 december klockan 18.00-21.00

Välkommen till en exklusiv provning med Giorgio Rivetti från La Spinetta & Contratto

Provningen leds av vinmakaren Giorgio Rivetti där vi tillsammans provar 6 viner vid en sittande provning; tre mogna vingårdsbetecknade Barbaresco från La Spinetta och tre mousserande viner från Contratto.

Efter provningen blir det mingel tillsammans med Giorgio, Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren och resten av Winefinders team. Till ett glas Contratto Millesimato så bjuds en lättsam italiens aperitivobuffé.

Fokus på provningen är Contrattos mousserande viner och mogen Barbaresco från La Spinettas mest kända vingårdslägen:

Vinerna går förstås att beställa i samband med provningen i en unik specialkomponerad låda.

När: Måndag den 3 december, klockan 18-21
Var: Enjoy Wine & Spirit, Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm (Danvikstull)
Biljettpris: 595 kr per person (endast 50 biljetter släpps). 

Din orderbekräftelse utgör din biljett. Ta med den till entrén. Köpt biljett återlöses ej.

 

Mer om La Spinetta och Contratto

La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana. Det största vineriet ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom 1985. Kända för sina kraftfulla ”vingårds”-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso. År 2000 köptes den 8 ha vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo och 2001 införskaffades 65 ha vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova som stod klart 2007 fokuserar på druvan Sangiovese.

Contratto är Italiens äldsta producent av mousserande vin gjort på traditionell metod med en andra jäsning i flaskan. De är också en av Italiens äldsta producenter av Vermouth där det första receptet går tillbaka till 1890-talet. Contrattos mousserande viner var det självklara valet för Vatikanstaten och många Europeiska kungahus i början på 1900-talet. Sedan 2011 drivs vinhuset av La Spinetta med den champagnetokiga vinmakaren Giorgio Rivetti i spetsen. Hans mål och vision är att producera det absolut bästa mousserande vinet i Italien, och han har just champagne som förebild.

 

Missa inte detta tillfälle att prova några av vinvärldens mest eftertraktade italienska viner!

FULLBOKAD 595 kronor - Köp biljett här!
GiorgioRivetti