Château Ausone Winemakers Dinner - SLUTSÅLD

Nu har vi något riktigt spektakulärt på gång. Den 30e mars blir det Winemakers Dinner med ägaren Edouard Vauthier från Château Ausone - den kultförklarade Saint Émilion-egendomen. Endast 16 platser!

Château Ausone Winemakers Dinner

Nu bjuder vi in till en mycket exklusiv Winemakers Dinner tillsammans med Edouard Vauthier från mytomspunna Château Ausone i Saint Émilion. Det vill ni inte missa.

Château Ausone är tillsammans med Cheval Blanc Saint Émilions odiskutabelt bästa egendomar. Fram till 2022 innehade de båda en speciell klassificering som Premier Grand Crus Classés kategori A, men från 2022 har båda slotten dragit sig ur klassificeringen. Den enkla anledningen är att de helt enkelt inte längre behöver den (precis som Petrus i Pomerol). 

Egendomen drivs idag av den 11e generationen av familjen Vauthier - Pauline och Edouard. Och det är just Edouard som själv vi har äran att välkomna den 30e mars för en exklusiv Winemakers Dinner (något som slottet normalt inte brukar göra). 

Vi var nere i Bordeaux i oktober och hälsade på Edouard på vad som är en av de vackraste platserna i Saint Émilion och provade igenom Ausone, andravinet Chapelle d'Ausone, nya grannvinet La Clotte och några av de mer prisvärda men ack så goda vinerna i stallet. Ausone är förstås alltid imponerande (det mest burgundiska och eleganta av alla Bordeauxviner) men vi var också golvade av systeregendomen La Clotte som Vauthiers tog över 2014 och som förmodligen är den nya superstjärnan i Saint Émilon. 

Vi har bett Restaurang Noi på femstjärniga Nobis Hotel att ta fram en meny inspirerad av och speciellt parad med vinerna vi kommer att dricka.
Det blir förstås mycket kött eftersom det är Bordeaux som är i fokus. 

Preliminär meny: 

KANAPE
Anklevermousse i krustader med jordgubbe

FÖRSTA KAPITLET
Tartar på Svensk dovhjort med tryffelpärlor, Calabra-dressing, picklad steklök och surdegssmulor

ANDRA KAPITLET
Belugalinssallad med foie gras spån, rökt ankbröst och hallonvinägrette

TREDJE KAPITLET
12 timmar rödvinsbräserad Svensk oxkind, tryffelolja potatispure, honungsrostade rotfrukter, rödvinssås och krispigt bovete

SISTA KAPITLET
Grillad entrecote på ben 1kg (Cote De Boeuf) på saltsten för tre personer, serveras med chili-chokladspetsad rödvinssås, pommes och grönsallad

NÅGOT SÖTT
Nobis chokladtryffel

Preliminär vinlista: 

Château Ausone 2011 & Château Ausone 2005
Chapelle d'Ausone 2012 & Chapelle d'Ausone 2015
Château La Clotte 2015 & Château La Clotte 2018
Château Moulin Saint Georges 2015 & Château de Fonbel 2016

Var: Restaurang Noi, Nobis Hotel Norrmalmstorg 4, 111 46 Stockholm
När: Torsdag 30 mars klockan 18.00

Din orderbekräftelse utgör din biljett. Ta med den till entrén. Köpt biljett återlöses ej.

Eventuella allergier anmäls till Martina Tengvall via mail här!

5 995 kronor - Köp biljett här!
Edouard Vauthier Ausone
PenfoldsGrange