Bollinger R.D. - Exklusiv provning av nya årgången (OBS! FULLBOKAD)

Operaterassen - Stockholm - tisdag 29 maj klockan 18.00-20.00

Nu lanserar Winefinder tillsammans med champagnehuset Bollinger den nya årgången av prestigevinet R.D. 2004 och bjuder in till en provning på anrika Operaterassen.

Provningen leds av Karl-Frédéric Reuter, vinmakare som nu är Bollingers exportchef.

Efter provningen blir det mingel tillsammans med Karl-Frédéric, Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren och resten av teamet. Till ett glas Special Cuvée så bjuds lite snittar komponerade av Operakällarens grymma kök.

R.D 2004 är förstås huvudnumret på provningen men vi provar också följande viner: 

När: Tisdagen den 29 maj - 18-20
Var: Operaterassen, Operakällaren, Karl XII:s torg Stockholm
Biljettpris: 480 kr per person (endast 50 biljetter släpps). 

Din orderbekräftelse utgör din biljett. Ta med den till entrén. Köpt biljett återlöses ej.

Mer om Bollinger R.D.

R.D. står för recémment degorgé eller recently disgorged och syftar på att vinet lanseras strax efter det att man degorgerat det (dvs. skjutit ut jästfällningen från flaskan) efter extra lång lagring på jästfällningen.

R.D. skapades av Madame Lily Bollinger 1967 med en lansering av årgång 1952 och är i grunden en Grande Année som fått extra lagring. Detta blir den 25:e årgången av R.D. och det med den fina årgången 2004 (aktuell årgång av La Grande Année är 2007) som räknas som en av de bästa under 00-talet. Vinet har alltså lagrats i över 13 år på jästfällningen i Bollingers källare innan releasen. 

R.D. 2004 är gjort på 64 procent pinot noir och resten chardonnay från 15-20 grand cru- och premier cru-byar. Dosagen är 3 g/l - dvs det är ett mycket torrt och friskt vin.  

Missa inte detta tillfälle att prova en av vinvärldens mest eftertraktade champagner!

480 kronor - Köp biljett här! FULLBOKAD!