Wolf Blass Yellow Label åter i Sverige

En gång en storsäljare. Sedan lite bortglömd. Nu är Wolf Blass tillbaka med sin Yellow Label i Sverige - och bättre än någonsin. 2016 blev egendomen Red Winemaker of the Year.
Så sent som 2016 blev man utnämnd till Red Winemaker of the Year av International Wine Challenge i London


I 50 år har Wolf Blass varit en utmärkt introduktör till Australiens viner. Viner med generösa bär- och fruktsmaker i en bra prisklass och med en fin fräschör. Egendomen bildades av Wolfgang Franz Otto Blass1966 efter att han tagit en oenologiexamen i Tyskland och bland annat jobbat både i Champagne och England innan han flyttade till Barossa Valley 1961.

50 år senare fortsätter egendomen att göra kvalitativa men samtidigt väldigt prisvärda viner från några av Austarliens mest berömda vindistrikt. Så sent som 2016 blev man utnämnd till Red Winemaker of the Year av International Wine Challenge i London och det är inte så konstigt eftersom vinerna är bättre än någonsin tidigare.

Nu återintroducerar vi Yellow Label som är själva hjärtat i Wolf Blass vinproduktion. Flera snäpp upp från de enklaste vinerna hos Wolf Blass - Yellow Label har levererat hög kvalitet i över 40 år och är känd för matvänliga, smakrika och fruktrika viner från södra Australien. De senaste åren har vinerna blivit mer regionala och nu kommer till exempel en del av frukten till chardonnayvinet från svala Adelaide Hills.

Det har gett viner med en tydligare fräschör och 2016 är en fruktig och generös chardonnay som har fått viss ekfatslagring. Perfekt till grillad eller ugnsbakad fisk. Missa inte heller den generösa och smakrika shirazen som är en dröm till nöt, lamm och fläskkött.