Vinjetten med Susanne Histrup

Vår och sommar är rosétider och vi snackar rosévin med bloggaren och influencern Susanne Histrup som gärna dricker rosé året runt!

Det är rosétider även om vårvädret ibland får oss att tro något annat. Bloggaren och influencern Susanne Histrup är en stor roséfantast och vi passade på att ställa några frågor till henne om sin favoritdryck.

Ljust eller mörkt rosévin och varför?

- Jag föredrar utan tvekan ljusa framför de mer hallonröda rosévinerna. Det är ju en fråga mer om smak och stil än om kvalitet då kvaliteten på vinet i första hand inte sitter i färgen. Så personligen dricker jag nästan uteslutande ljusa och favoriterna kommer från Provence i Frankrike. Dock lite sugen på att testa ett mörkrött, också från Frankrike men Côtes du Rhône Les Lauzeraies Tavel.

Vad är en bra maträtt till rosévin?

- Jag förknippar ofta rosé med lättare rätter som sallader, skaldjur och fisk. Favoritkombinationen är ett gott rosé från Provence matchat med en klassisk sallad Niçoise!

Har rosésäsongen en start och ett slut?

- Det finns säkert regler för när rosésäsongen drar igång och slutar men jag tycker att regler är till för att brytas och dricker det faktiskt året om. Många förknippar vinet med sommar, sol och värme men jag byter gärna ut ett glas vitt mot rosé även under vinterhalvåret.

Susannes Blogg hittar du här!

*