Vinjetten med Christine Huff

Det är lock-down och social distansering även i vingårdarna. Vi passade på att ställa lite frågor till vår favorit i Rheinhessen, Tine Huff, som dessutom har en helt ny låda i butiken.

Vad dricker vinmakarna själva utöver vin och vad gör deras yrke så speciellt? Vi har pratat med unga och superintressanta Christine Huff, som tillsammans med sin man Jeremy driver vingården Fritz Ekkerhard Huff i Nierstein-Schwabsburg.

Vilket vin bjuder du din bästa vän på och varför?
- En Rabenturm Riesling. Vi köpte den vingården av min bästa väns far så det kommer med många härliga barndomsminnen. Och så är det ett otroligt bra och speciellt vin.

Vad gör era viner så speciella?
- Den unika jorden, de branta sluttningarna samt vårt individuella sätt att behandla vingårdar och vin vilket skapar en mycket speciell stil: Kombinationen av subtilitet och djup. Mineraliteten är en signatur av den röda stenen runt Nierstein och Schwabsburg.

Det bästa med att arbeta som vintillverkare?
- Förutom att dricka gott vin så är det härligt att kunna arbeta kreativt, vara ute i naturen och att träffa fantastiska människor.

Vad skulle du göra om du inte arbetade med vin?
Troligtvis med något inom design. Och min man Jeremy skulle vara fårfarmare. Vi har lite får här på gården nu. 

Favoritdryck förutom vin?
Gin & Tonic (Christine), Öl (Jeremy).

Sauvignon Blanc eller Riesling?
Riesling (Christine), Sauvignon blanc (Jeremy) - såklart eftersom Jeremy är från Nya Zeeland.

*

Christine Huff och hennes man Jeremy Bird-Huff har nya viner i butiken just nu. Bland annat en temalåda med lite annat än bara riesling.