Världmästarens sommarlåda - Bara hos Winefinder

Världmästarens sommarlåda - Bara hos Winefinder

Jag vet att sommaren inte ännu helt nått Sverige. Själv anländer jag till Skåne om två veckor för semester, så då jäklar hoppas jag på lite sol! Det blir den första riktiga vilan sen tävlingen, och jag gläder mig otroligt mycket.

Här har jag satt ihop en blandlåda till er med somriga viner i olika kategorier, från elegant champagne, fantastisk Alvarinho, till smakrik Chenin och ett riktigt grillvin från Artadi som sparkar! Mycket nöje!

Här är vinerna: 

UPR Champagne Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs
Fortfarande lite av ett "insidertips" i Le Mesnil. 100 procent chardonnay från grand cruvingårdar i Le Mesnil-sur-Oger. Elegant och med underbar fräschör!

Quinta de Soalheiro Alvarinho 2015
Alvarinho (eller albariño) är hetare än på mycket länge och det är inte konstigt när druvsorten ger så här härligt uppfriskande viner. Smaken är lätt, mycket frisk och lite stålig med toner av ung, grön frukt. Lång och läskande avslutning med lite sälta.

Leo Steen Wines Chenin Blanc 2014
Druvsorten chenin blanc brukar vi förknippa med Loire och Sydafrika (där den ofta går under namnet Steen :) ). Här har vi ett smakrikt exempel från Kalifornien med fint djup på grund av att vinet fått lite skalkontakt. Perfekt till grillad fet fisk. 

Bodega Chacra Barda Pinot noir 2012
En av de mest intressant vinproducenterna i Argentina. Bodega Chacra jobbar ekologiskt/biodynamiskt i vingården och gör fantastiska viner på pinot noir. Här har vi deras instegs vin som har både skön frukt, fin balans och härlig nerv.

Produttori del Barbaresco Barbaresco 2010
Från det fantastiska kooperativet i Barbaresco och från det hyllade året 2010. Det här är klassisk, traditionell och rosdoftande nebbiolo med mycket smak av körsbär, torkade frukter och läder. 

Bodegas Artadi El Seque 2013
Från Artadis projekt i Alicante i södra Spanien. El Sequé har blivit en milstolpe i produktionen av kvalitetsvin i södra Spanien. Här odlas monastrell från mycket gamla vinstockar (100 år) som växer 600 meter över havet. Snacka om "grillvin"!

Arvid Rosengren

Arvid Rosengren är en av världens mest meriterade sommelierer och regerande världsmästare i sommellerie. Arvid har jobbat på toppkrogar i Skandinavien och har nyligen tagit steget till New York.

Tidigare inlägg

Nya årgångar från Huff

Idag - den 13 mars är det den Internationella Rieslingdagen. Det firar vi med de nya årgångarna från Christine Huff och Jeremy Bird Huff - Riesling i världsklass.

Magnus Ericsson
Grattis Alejandro Vigil - Winemaker 100

En av världens 100 bästa vinmakare - ja det visste vi redan. Vi säger grattis till Alejandro Vigil och passar samtidigt på att lansera El Enemigos vingårdsviner från 2018.

Magnus Ericsson
Domaine Lafage är tillbaka igen!

Så har vi äntligen fått in nya viner från Domaine Lafage i Roussillon. En av våra mest älskade egendomar som gör otroligt smakrika och prisvärda viner.

Magnus Ericsson
Visa alla
Dela!